Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Έρευνα: Πώς κρίνουν οι πολίτες τη συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές
Έρευνα: Πώς κρίνουν οι πολίτες τη συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές thumbnail

Έρευνα: Πώς κρίνουν οι πολίτες τη συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές

Λίγες μέρες μετά το Eurogroup της 15ης Ιουνίου οι ψηφοφόροι δείχνουν να μην πείθονται από το νέο αφήγημα της κυβέρνησης περί εξόδου από την επιτροπεία και αναπτυξιακής προοπτικής της χώρας.


Αυτό αποτυπώνεται αφενός στις αρνητικές εκτιμήσεις για τη συμφωνία της κυβέρνησης με τους θεσμούς, αφετέρου στην εκτίμηση της δυνητικής εκλογικής επιρροής. Έτσι, το 67% των ερωτηθέντων χαρακτηρίζει τη συμφωνία σχετικά με την αξιολόγηση και το χρέος «μάλλον κακή και κακή», μόνο το 19% τη θεωρεί «μάλλον καλή και καλή», ενώ το 14% λέει «Δεν ξέρω/δεν απαντώ».


Οσον αφορά το εάν «η απόφαση του Eurogroup ανοίγει τον δρόμο για έξοδο από τα μνημόνια» το 75% δηλώνει ότι «μάλλον διαφωνεί και διαφωνεί» και το 19% ότι «συμφωνεί και μάλλον συμφωνεί».Στην κοινή γνώμη μάλλον «μέτρησαν» τα μέτρα που ψηφίστηκαν στη Βουλή και όχι η επιτυχία του κλεισίματος της αξιολόγησης. Σ’ αυτό το πλαίσιο η ψαλίδα φαίνεται να ανοίγει εκ νέου, με τη Ν.Δ. να συγκεντρώνει στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής 36% (από 30% τον Μάιο) και τον ΣΥΡΙΖΑ να μένει στάσιμος στο 20%.


Όσον αφορά τα υπόλοιπα κόμματα, η Δημοκρατική Συμπαράταξη βρίσκεται στο 14% (11%), το ΚΚΕ στο 13% (9%), το Ποτάμι στο 9% (7%), η Χρυσή Αυγή στο 9% (9%), η Ενωση Κεντρώων στο 8% (8%), η Λαϊκή Ενότητα στο 4% (2%), η Πλεύση Ελευθερίας στο 4% (4%), οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στο 2% (5%) και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο 6% (5%). Σημειώνουμε ότι υπάρχει διαφορά ανάμεσα στην πρόθεση ψήφου και την εκτίμηση εκλογικής επιρροής (βλ. πλαίσιο στο κάτω μέρος του σχετικού πίνακα).Πηγή: efsyn.gr

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X