Βιταμίνες που πρέπει να παίρνουμε το καλοκαίρι thumbnail
Η λήψη βιταμίνης C μπορεί επίσης να προστατεύσει το δέρμα σας από τον ήλιο, γιατί δρα ως ένα φυσικό αντιοξειδωτικό και ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου στο δέρμα. Αν έχετε αλλεργίες το καλοκαίρι, η βιταμίνη C μπορεί επίσης να βοηθήσει να διευκολύνει τα συμπτώματα αλλεργίας σας, καθώς αυτό λειτουργεί ως ένα φυσικό αντισταμινικό. Η βιταμίνη Ε...

Βιταμίνες που πρέπει να παίρνουμε το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι ακόμα και όταν περνάτε πολύ  χρόνο σε κλειστούς χώρους, απολαμβάνοντας τη δροσιά των κλιματιστικών, ο χρόνος που περνάτε έξω στον ήλιο μπορεί να στερήσει από το σώμα σας ορισμένες σημαντικές βιταμίνες και ανόργανα συστατικά που χρειάζεται. Γνωρίζοντας τις βιταμίνες και τα συμπληρώματα που πρέπει να λαμβάνετε κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου, μπορείτε να διατηρήσετε την υγεία σας,  και να αποτρέψετε τις αρνητικές επιπτώσεις των χαμηλών επιπέδων των βιταμινών.


Το πρώτο πράγμα που πρέπει να ξέρετε είναι ότι όταν περνάτε πολύ ώρα στον ήλιο (κατά τους καλοκαιρινούς μήνες)  δεν χρειάζεται  να παίρνετε συχνά συμπλήρωμα μπορείτε να διακόψετε συχνά τη χρήση της βιταμίνης D καθώς η καλύτερη πηγή αύξησης της βιταμίνης αυτής είναι ο ήλιος.


Ο καλύτερος τρόπος για να μάθετε εάν χρειάζεστε ακόμα βιταμίνης D στη διατροφή σας είναι να κάνετε μια απλή εξέταση αίματος για τον έλεγχο των επιπέδων της βιταμίνης D. Ωστόσο, αν έχετε αλλεργίες κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει να συνεχίσετε να παίρνετε αυτό το συμπλήρωμα, διότι είναι γνωστό ότι έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.


Σύμφωνα με  πρόσφατες προκαταρκτική έρευνες, η βιταμίνη C είναι απολύτως απαραίτητη κατά τη διάρκεια των ζεστών μηνών του καλοκαιριού. Όταν παίρνετε συμπλήρωμα βιταμίνης C, μπορείτε να αποφύγετε σοβαρά προβλήματα που προκαλούνται από την υπερβολική ζέστη, όπως η θερμοπληξία και τα εξανθήματα που προκαλούνται  από τον ήλιο και τη ζέστη.


Η λήψη βιταμίνης C μπορεί επίσης να προστατεύσει το δέρμα σας από τον ήλιο, γιατί δρα ως ένα φυσικό αντιοξειδωτικό και ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου στο δέρμα. Αν έχετε αλλεργίες το καλοκαίρι, η βιταμίνη C μπορεί επίσης να βοηθήσει να διευκολύνει τα συμπτώματα αλλεργίας σας, καθώς αυτό λειτουργεί ως ένα φυσικό αντισταμινικό.


Η βιταμίνη Ε είναι μια ακόμα σημαντική βιταμίνη που βοηθά στην προστασία του δέρματος από τις βλάβες κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών. Οι γιατροί πιστεύουν ότι η ημερήσια πρόσληψη της βιταμίνης  Ε μαζί με βιταμίνη C σας προστατεύουν από τις αλλεργίες και τα συμπτώματά τους.


Η θερμότητα  στερεί από τον οργανισμό σας πολλές σημαντικές βιταμίνες και μέταλλα που είναι απαραίτητα για την υγιή κυτταρική λειτουργία. Με τη λήψη συμπληρωμάτων και βιταμινών κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, μπορείτε να πάρετε αυτά τα θρεπτικά συστατικά που θα σας κάνουν να αισθανθείτε  καλύτερα ακόμα και όταν η θερμοκρασία βρίσκεται ψηλά.


Φωτογραφία εξωφύλλου : twitter.com


Διαβάστε ακόμα: 


Ποιες βιταμίνες μας χαρίζουν νεανικό δέρμα;


Γήρανση: 5 βιταμίνες που πρέπει να παίρνεις μετά τα 50[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X