Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Κρίσιμη συνάντηση Σκουρλέτη και ΠΟΕ-ΟΤΑ για το πρόβλημα των σκουπιδιών
Κρίσιμη συνάντηση Σκουρλέτη και ΠΟΕ-ΟΤΑ για το πρόβλημα των σκουπιδιών thumbnail

Κρίσιμη συνάντηση Σκουρλέτη και ΠΟΕ-ΟΤΑ για το πρόβλημα των σκουπιδιών

Με εκπροσώπους της ΠΟΕ-ΟΤΑ συναντάται ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, προκειμένου να τούς παρουσιάσει τη νομοθετική ρύθμιση για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα, την οποία πρόκειται να καταθέσει τη Δευτέρα στη Βουλή. 


Στη συνέχεια, στις 2 το μεσημέρι, ο κ. Σκουρλέτης συναντάται με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Γιώργο Πατούλη, στον οποίο θα παραδώσει το σχέδιο της νομοθετικής ρύθμισης.


Χθες βράδυ πραγματοποιήθηκε στο  Μέγαρο Μαξίμου ευρεία σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, στην οποία αποφασίστηκε ολιστική λύση για το θέμα των συμβασιούχων εργατών καθαριότητας τόσο για την παραμονή τους στη δουλειά όσο και για την ενίσχυση της μονιμότητας στη συγκεκριμένη υπηρεσία των δήμων.


Εξερχόμενος του Μαξίμου ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι η νομοθετική ρύθμιση θα προβλέπει τη διενέργεια διαγωνισμού για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα μέσω του ΑΣΕΠ. Θα προβλέπει επίσης και την υπογραφή νέων συμβάσεων με τους εργαζόμενους που απασχολούνται μέχρι σήμερα στους δήμους, μέχρι να βγουν τα προσωρινά αποτελέσματα των επιτυχόντων του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ.


Ο υπουργός εκτίμησε πως με τα νέα δεδομένα δεν υπάρχει λόγος να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις και κάλεσε την ομοσπονδία των εργαζομένων και την ΚΕΔΕ να συμβάλουν ώστε να εκτονωθεί η κατάσταση και να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι στις δουλειές τους.


Μάλιστα, υπογράμμισε πως όσοι θεώρησαν ότι με την αναστάτωση των τελευταίων ημερών θα άνοιγε ο δρόμος για την είσοδο ιδιωτών στην αποκομιδή απορριμμάτων θα βρουν την κυβέρνηση απέναντί τους.


Όπως τόνιζαν αρμόδιες πηγές στην «Εφ.Συν.», η αιτιολογική έκθεση της προωθούμενης τροπολογίας «έχει λάβει κάθε πρόνοια και έχει άρτια τεκμηρίωση». «Πυρήνας» της απόφασης είναι αυτό που αποτυπώνεται ως παραδοχή και στα πρακτικά της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ασχέτως εάν εντάσσεται στην επιχειρηματολογία περί αντισυνταγματικότητας. Δηλαδή ότι οι θέσεις στις υπηρεσίες καθαριότητας καλύπτονται από πάγιες και διαρκείς ανάγκες.


Όμως, μέχρι να συμπληρωθούν οι νέες θέσεις μόνιμου προσωπικού, η ρύθμιση θα επικαλεστεί διάταξη του ΑΣΕΠ που επιτρέπει τη σύναψη συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε έκτακτες περιπτώσεις, όπως όταν συντρέχουν λόγοι δημοσίου συμφέροντος. Με αυτόν τον τρόπο θα μείνουν οι «παρατασιούχοι» στην εργασία.


Αναλυτικά η δήλωση του υπουργού Εσωτερικών:


«Μετά από τη σύσκεψη με τον πρωθυπουργό, αποφασίστηκε να κατατεθεί νομοθετική ρύθμιση, την Δευτέρα στη Βουλή, η οποία θα προβλέπει τη διενέργεια διαγωνισμού για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα των Δήμων.


Όσον αφορά τους εργαζόμενους που μέχρι τώρα απασχολούνταν στην καθαριότητα, θα προβλέπεται, μέσα από νέα σύμβαση, να απασχοληθούν μέχρι την ανακοίνωση των προσωρινών πινάκων των επιτυχόντων του διαγωνισμού. Μιλάμε για διαγωνισμό ο οποίος θα γίνει με ευθύνη του ΑΣΕΠ.


Θέλω επίσης, να πω ότι όσοι πίστευαν ότι με αφορμή το προσωρινό αδιέξοδο που δημιουργήθηκε, θα ανοίξει ο δρόμος ώστε να εισβάλουν ιδιωτικές εταιρίες στον τομέα της αποκομιδής των απορριμμάτων, θα μας βρουν απέναντι.


Νομίζουμε ότι μετά τη σημερινή εξέλιξη, δεν υπάρχει κανένας λόγος να συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις και θέλουμε να καλέσουμε την Ομοσπονδία των εργαζομένων, καθώς και την ΚΕΔΕ, ο καθένας από τη μεριά του, να συμβάλουν έτσι ώστε, πολύ γρήγορα, να ομαλοποιηθεί η κατάσταση.»


Πηγή: efsyn.gr


Κόντρα κυβέρνησης – ΠΟΕ-ΟΤΑ με φόντο… τους λόφους σκουπιδιών

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X