Σταύρος Θεοδωράκης, η περιπέτεια υγείας του «πρωταγωνιστή» της δημοσιογραφίας και της πολιτικής thumbnail
Τις τελευταίες εβδομάδες θα μπορούσε να έχει συνεχώς στραμμένα πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας. Ο Σταύρος Θεοδωράκης, ωστόσο, επέλεξε να μείνει αυτή τη φορά στο παρασκήνιο και να μην αφήσει να γίνει πρώτο θέμα η περιπέτεια με την υγεία του.

Σταύρος Θεοδωράκης, η περιπέτεια υγείας του «πρωταγωνιστή» της δημοσιογραφίας και της πολιτικής

Τις τελευταίες εβδομάδες θα μπορούσε να έχει συνεχώς στραμμένα πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας. Δεν αποκλείεται τη συμβουλή αυτή να του έδιναν και επικοινωνιολόγοι, ελπίζοντας σε δωρεάν προβολή για το κόμμα του. Πολιτική, άλλωστε, χωρίς διαφήμιση δεν υπάρχει.


Ο Σταύρος Θεοδωράκης, ωστόσο, επέλεξε να μείνει αυτή τη φορά στο παρασκήνιο και να μην αφήσει να γίνει πρώτο θέμα η περιπέτεια με την υγεία του. Ο δημοσιογράφος που μπήκε μέσω της μικρής οθόνης στα σπίτια όλης της Ελλάδας ως «πρωταγωνιστής» και στην πολιτική ως «Σταύρος», κάτι θα ξέρει για να επιλέξει να σιωπήσει αυτή τη φορά…


Το πρόβλημα υγείας για το οποίο λίγα γνωρίζουμε


Για το πρόβλημα της υγεία του ακούσαμε πρώτη φορά στα μέσα Ιουνίου. Εισήχθη, μαθαίναμε, σε ιδιωτικό νοσοκομείο για την αφαίρεση όγκου καθώς διαγνώστηκε με νεόπλασμα στην περιοχή της κάτω κοιλίας. Επιπλέον πληροφορίες έλεγαν ότι η διάγνωση είχε γίνει προ διμήνου στο Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, όπου ο Σταύρος είχε κάνει κάποιες εξετάσεις.Παρά την αρχική ανησυχία, η ανακοίνωση του Ποταμιού και του νοσοκομείου ήταν καθησυχαστική: «Θα επιστρέψει σύντομα στα πολιτικά και κοινοβουλευτικά του καθήκοντα με την ολοκλήρωση της πλήρους ανάρρωσής του». Η δήλωση του ίδιου, που ήρθε λίγο αργότερα μέσω Facebook, έδειχναν ότι πράγματι όλα πήγαν καλά. «Καλημέρα, καλημέρα» έγραφε στο γνωστό του στυλ ο Σταύρος Θεοδωράκης, εξηγώντας πως «όλα πήγαν καλά και είμαι έτοιμος για νέες διαδρομές, νέες ανηφόρες και νέες μάχες (ίσως με πιο αργά βήματα για λίγες ακόμη μέρες)».


Συνέχισε ευχαριστώντας τους φίλους και αφού ευχήθηκε καλή δύναμη σε όσους δίνουν τη δική τους μάχη, υποσχέθηκε μια «μια επανάσταση στην υγεία».«Τελικά δεν είναι όλα καλά»


Μια εβδομάδα αργότερα, όμως, ο ίδιος επανέρχεται και πάλι μέσω Facebook για να παραδεχτεί ότι «τελικά δεν είναι όλα καλά».


«Οι ιστολογικές εξετάσεις δείχνουν ότι για τους επόμενους μήνες θα χρειαστώ φαρμακευτική αγωγή», εξηγεί και υπόσχεται πως «θα το αντιμετωπίσω όπως το αντιμετωπίζουν χιλιάδες άνθρωποι γύρω μας και οι περισσότεροι το ξεπερνούν».


Η δήλωση, ωστόσο, δεν τελείωνε εκεί καθώς αναλύει την απόφασή του να κρατήσει χαμηλούς τόνους για το ζήτημα. Όπως λέει, αρχικώς αμφέβαλε αν πρέπει να  το ανακοινώσει. Πήρε την απόφαση να το κάνει διότι «όταν είσαι στην πολιτική δεν μπορεί άλλα να ξέρουν οι φίλοι σου και άλλα η κοινωνία».«Θέλω να σας ζητήσω να το ξεχάσετε»


Παρόλ’ αυτά, ζητά να το ξεχάσουμε. «Η κουβέντα θα ήθελα να σταματήσει εδώ. Δεν έχω σκοπό να κάνω συζητήσεις ή να δώσω συνεντεύξεις με θέμα την υγεία μου. Θέλω να παραμείνω ο Σταύρος χωρίς άλλους προσδιορισμούς. Για κάποιους, συναγωνιστής, για κάποιους, αντίπαλος, για κάποιους, αδιάφορος», γράφει ο «πρωταγωνιστής».


Η απόφασή του δεν μπορεί παρά να γίνει σεβαστή, αν και το πρόβλημα ενός τόσο αγαπητού στο κοινό ανθρώπου είναι δεδομένο ότι θα προκαλέσει το ενδιαφέρον. Τρεις δεκαετίες άλλωστε στη  δημοσιογραφία και πολλά χρόνια παρουσίασης δημοφιλούς τηλεοπτικής εκπομπής, σε διατηρούν στο προσκήνιο θες-δεν θες.Ποιος είναι ο Σταύρος


Γεννήθηκε τον Φεβρουάριο του 1963 σε ένα χωριό των Χανίων, τον Δραπανιά της Κισάμου και μεγάλωσε στην Άνω Αγία Βαρβάρα της δυτικής Αθήνας.Όπως έχει πει «ήμουν ένας μέτριος μαθητής που έκρυβε την εφημερίδα μέσα στα σχολικά τετράδια». Δεν ήταν καλός στα μαθηματικά «γιατί είμαι δυσλεκτικός. Ακόμη και τώρα δεν μπορώ να κάνω πολλαπλασιασμό». Ούτε και η Έκθεση τού άρεσε «γιατί ήμουν και είμαι ανορθόγραφος. Και γράφω πιο εύκολα κεφαλαία παρά πεζά. Η Ιστορία μού άρεσε, η Γεωγραφία και η Χημεία κάποιες χρονιές. Έπαιζε μεγάλο ρόλο και ο δάσκαλος. Αν με ενέπνεε, τον παρακολουθούσα. Αλλιώτικα, χάζευα».Στα σχολικά του χρόνια είχε πολύ κακούς δασκάλους σύμφωνα με δικά του λόγια-αν και θυμάται πάντα με αγάπη τον θεολόγο Αργύρη Τσακαλία, θείο των αδερφών Ξηρού-επειδή εκείνη την εποχή οι εκπαιδευτικοί αντιμετώπιζαν την Αγία Βαρβάρα, μια περιοχή όπου ζούσαν πολλοί τσιγγάνοι, ως δυσμενή μετάθεση.«Δεν πίστευα ότι θα γίνω δημοσιογράφος»


Παρόλο που από τα μέσα της δεκαετίας του ’80 ξεκίνησε σαν μαθητευόμενος ρεπόρτερ στην εφημερίδα «Πρώτη» χωρίς να φαντάζεται τη συνέχεια, «δούλευα κι’ αλλού» όπως τόνισε σε συνέντευξή του «γιατί δεν πίστευα ότι θα γίνω δημοσιογράφος. Πήγαινα και έκανα μεροκάματα σε χειρωνακτικές μικροδουλειές, όπως σε φορτηγά».


Δεν θα το κάνει για πολύ. Η δημοσιογραφία τον κερδίζει οριστικά και από το 1985 μέχρι το 2000 ο Θεοδωράκης θα θητεύσει σε αρκετά «μαγαζιά», χτίζοντας μεθοδικά μια πορεία που θα τον έβαζε αργότερα μέσα στα σπίτια εκατομμυρίων ελλήνων με τους περίφημους «Πρωταγωνιστές του».


Σταδιακά θα περάσει από τον «902», τον «Σκάι», την «Μεσημβρινή», την «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» και τα «Νέα».
«Οι Πρωταγωνιστές»


Η εκπομπή του που ξεκίνησε το 2000 στην κρατική ΝΕΤ και από το 2006 μεταπήδησε στο Mega, έφερε μια άλλη τηλεοπτική αισθητική στην μικρή οθόνη, εκτινάσσοντας και τη δημοτικότητά του.Το κινηματογραφικό φιλμ, οι μουσικές με τις οποίες επενδύει την εκπομπή, το μοντάζ και η εκπληκτική φωτογραφία αλλά πάνω απ’ όλα η δική του οπτική ματιά σε «δύσκολα» θέματα την κάνουν να ξεχωρίσει.Δημοσιογράφος αλλά και… εστιάτορας


Την εποχή που η τηλεοπτική του εκπομπή μεσουρανούσε κι ενώ έγραφε και σε εφημερίδες, κρίνει πως αυτά δεν αρκούν και αποφασίζει να ανοίξει και εστιατόριο! Το «Αλάτσι» που απέναντι από το «Χίλτον» θα γίνει η άλλη του μεγάλη αγάπη.


«Όταν μας ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να γίνει εστιάτωρ και να ανοίξει το ‘Αλάτσι’ στο Παγκράτι, σε μια εποχή μάλιστα που η τηλεοπτική του εκπομπή πήγαινε σφαίρα, οι μισοί πέσαμε κάτω από τα γέλια κι άλλοι μισοί πέσαμε πάνω του να τον φάμε. Κρίμα τα λεφτάκια σου, του κλαίγαμε. Και τότε πάλι ήταν εκείνο το διαβολικό ένστικτο που του υπαγόρευσε να βάλει τη μάνα του (ο άσος στο μανίκι) στην κουζίνα ταυτόχρονα με κάποιον, άγνωστο τότε, κύριο Σκαρμούτσο. Ό,τι επιτυχία γνώρισε το ‘Αλάτσι’ οφείλεται στην εξωστρέφεια, στο πείσμα και στην τελειομανία του», έλεγε ένας στενός του φίλος.Το Ποτάμι


Στις 26 Φεβρουαρίου 2014, ο Σταύρος Θεοδωράκης ανακοινώνει την ίδρυση πολιτικού κόμματος. Το «Ποτάμι» αναπτύσσεται βάση των πολιτικών ιδεών και της αισθητικής του ίδιου. Δανείζεται ιδέες από διάφορες πολιτικές κατευθύνσεις και συνεχώς προβάλλεται ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός. Με σύνθημα «να τα αλλάξουμε όλα χωρίς να γκρεμίσουμε τη χώρα» προσελκύει παλιότερους πολιτικούς αλλά και νέους ανθρώπους από το χώρο του θεάματος κι όχι μόνο.


Συμμετέχει πρώτη φορά στις ευρωεκλογές του ’14 κι έκτοτε στις δύο εγχώριες βουλευτικές αναμετρήσεις που βάζουν τον επικεφαλής του στη βουλή.Η αδελφή και βοηθός του Σταύρου


Άγνωστη στο ευρύ κοινό, η αδελφή του Σταύρου Θεοδωράκη, η Αλεξία, είναι ενδυματολόγος στον χώρο του λεγόμενου ποιοτικού θεάματος. Προσφέρει τις ιδέες της σε θέματα που αφορούν τη δουλειά του επικεφαλής του Ποταμιού. Ενδεικτικό ήταν ότι η ίδια επιμελήθηκε στο site που είχε ανοίξει ο αδελφός της, το ντύσιμο όλων των πρωταγωνιστών, έτσι όπως παρουσιάζονται μέσα από μια κλασική θεατρική αυλαία, η οποία παραπέμπει σε… ιντερνετική παράσταση!Η σύζυγός του


Λένε ότι πίσω από κάθε επιτυχημένο άντρα, κρύβεται πάντα και μια δυναμική γυναίκα. Ο Σταύρος Θεοδωράκης λοιπόν έχει τον δικό του… «φύλακα-άγγελο», τη σύζυγό του, Νίκη.Πάντα η σύζυγός του Νίκη Θεοδωράκη έμενε στην «σκιά» του άντρα της μιας και δεν ήθελε ποτέ να τραβήξει πάνω της τα φώτα της δημοσιότητας. Ήταν ανέκαθεν χαμηλών τόνων και προτιμούσε να μένει στο παρασκήνιο.


Η Νίκη Θεοδωράκη έχει μια κόρη η από τον πρώτο της γάμο, την Δήμητρα. Με τον Σταύρο έχουν αποκτήσει την Αργυρώ. Οι σχέσεις όλων είναι πολύ στενές μεταξύ τους και τα παιδιά της οικογενείας παραμένουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, όπως επέλεξε να κάνει αυτή τη φορά και ο ίδιος ο Σταύρος Θεοδωράκης.[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X