Βλίτα και γλιστρίδα γιαχνιστά με φέτα

<p><strong>Υλικά</strong></p>
<ul>
<li>80 ml ελαιόλαδο</li>
<li>1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε ψιλά καρέ</li>
<li>3 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες</li>
<li>1½ κιλό βλίτα, πλυμένα, καθαρισμένα από χονδρά κοτσάνια και σκληρά ή μαραμένα φύλλα, καλά στεγνωμένα -θα μείνει περίπου 1 κιλό καθαρό βάρος</li>
<li>τα φύλλα από 3 – 4 ματσάκια γλιστρίδα, πλυμένα και στεγνά (τα βρίσκουμε στις περισσότερες λαϊκές αγορές και καλά μανάβικα)</li>
<li>4 – 5 μεγάλες ώριμες ντομάτες, τριμμένες στον τρίφτη</li>
<li>500 γρ. φέτα της αρεσκείας μας, κομμένη σε μέτρια κομμάτια</li>
<li class="last">αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι</li>
</ul>
<p><strong>Εκτέλεση</strong></p>
<p><span>Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω το κρεμμύδι για 2 λεπτά, μέχρι να μαραθεί. Προσθέτω το σκόρδο και σοτάρω για 1/2 λεπτό, μέχρι να σκορπίσει το άρωμά του.</span><br /><span>Ρίχνω τα βλίτα και τη γλιστρίδα κα ανακατεύω με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να γυαλίσουν καλά. Αλατοπιπερώνω, χαμηλώνω ελαφρώς τη φωτιά, σκεπάζω την κατσαρόλα και αχνίζω το φαγητό για 8 – 10 λεπτά, ανακατεύοντας μερικές φορές.</span><br /><span>Ρίχνω στην κατσαρόλα τις ντομάτες και 200 ml νερό, ανακατεύω κα αφήνω το υγρό να πάρει μια βράση. Μαγειρεύω για 15 – 20 λεπτά σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, μέχρι τα χόρτα να μαλακώσουν και να δέσει ελαφρώς η σάλτσα.</span><br /><span>Προσθέτω τη φέτα, ελάχιστο (ή καθόλου) αλάτι και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και συνεχίζω το μαγείρεμα για άλλα 10 – 15 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μισολιώσει η φέτα. Σερβίρω το φαγητό ζεστό (όχι καυτό) ή χλιαρό.</span></p>
<p>ΠΗΓΗ <a href="http://dinanikolaou.gr">http://dinanikolaou.gr</a></p>
<p><span style="color: #0000ff;"><a href="https://boro.gr/172249/agria-xorta-tsigarista" target="_blank"><span style="color: #0000ff;">Άγρια χόρτα τσιγαριστά</span></a></span></p>
<p><span style="color: #0000ff;"><a href="https://boro.gr/134314/xorta-o-sarakatsanikos-tropos" target="_blank"><span style="color: #0000ff;">Χόρτα (ο σαρακατσάνικος τρόπος)</span></a></span></p>

Σχετικά άρθρα