Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Ένταση στην πορεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ με τα ΜΑΤ
Ένταση στην πορεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ με τα ΜΑΤ thumbnail

Ένταση στην πορεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ με τα ΜΑΤ

Μικροένταση σημειώθηκε νωρίτερα μεταξύ των διαδηλωτών της ΠΟΕ-ΟΤΑ και των ΜΑΤ έξω από υπουργείο Εσωτερικών. Στη συνέχεια αντιπροσωπεία της ομοσπονδίας εισήλθε στο υπουργείο για προγραμματισμένη συνάντηση με τον υπουργό Πάνο Σκουρλέτη.


Η πορεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ για τους συμβασιούχους ξεκίνησε από την πλατεία Καραϊσκάκη και στο κέντρο της Αθήνας έχουν τεθεί σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.


Σε συνεδρίασή της την Κυριακή η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας αποφάσισε να απορρίψει την πρόταση του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη για το ζήτημα των συμβασιούχων εργαζόμενων στους δήμους στον τομέα της καθαριότητας.


Όπως υποστηρίζει η Ομοσπονδία, στόχος της πρότασης του κ. Σκουρλέτη είναι «να διασπάσει και να αποπροσανατολίσει τον αγώνα των εργαζομένων, αφού η υιοθέτησή της θα στείλει στην ανεργία περίπου 10.000 εργαζόμενους, ενώ παράλληλα η κυβέρνηση μεταθέτει το πρόβλημα στους Δήμους».


Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΠΟΕ-ΟΤΑ, η προταθείσα εκ μέρους του υπουργείου Εσωτερικών διάταξη δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή για τους εξής λόγους:  • Δεν παρέχει καμία διασφάλιση στους ήδη εργαζόμενους στον τομέα της καθαριότητας, αναφορικά με την παραμονή τους στην εργασία και μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών για τη διενέργεια μόνιμων προσλήψεων.

  • Δεν παρέχεται καμία διασφάλιση ότι οι Δήμοι θα προβούν στην εν λόγω διαδικασία. Όπως σημειώνει η Ομοσπονδία, από κανένα σημείο της διάταξης δεν προκύπτει ότι οι Δήμοι είναι υποχρεωμένοι να ενταχθούν στην διαδικασία και να προβούν σε προκήρυξη θέσεων μονίμου προσωπικού, αντιθέτως, μπορούν να συνεχίσουν να απασχολούν προσωπικό με συμβάσεις ορισμένου χρόνου για την αντιμετώπιση των αναγκών τους.

  • Παραμένει ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο της ανάθεσης των υπηρεσιών καθαριότητας σε ιδιώτες, αφού μέσω της προτεινόμενης διάταξης δεν καταργούνται οι ισχύουσες διατάξεις, που επιτρέπουν τέτοιου είδους αναθέσεις.

  • Οι χρόνοι, που προβλέπονται για την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών είναι αδύνατον να τηρηθούν.

  • Είναι εξαιρετικά αμφίβολο για μία ακόμα φορά εάν το Ελεγκτικό Συνέδριο θα εγκρίνει τις νέες αυτές συμβάσεις ορισμένου χρόνου που θα συναφθούν.


Πηγή: naftemporiki.gr


Η πρόταση της κυβέρνησης στην ΠΟΕ-ΟΤΑ – Τι απαντούν οι εργαζόμενοι εν μέσω καύσωνα και σκουπιδιών

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X