Γιαουρτόπιτα με ροδάκινα

<p><span style="font-size: small;"><strong>Υλικά</strong></span></p>
<p><span style="font-size: small;"><strong>Για τη βάση:</strong></span></p>
<ul>
<li>
<p><span style="font-size: small;">75 γρ. άχνη ζάχαρη</span></p>
</li>
<li>
<p><span style="font-size: small;">150 γρ. βούτυρο (Lurpak)</span></p>
</li>
<li>
<p><span style="font-size: small;">310 γρ. αλεύρι</span></p>
</li>
<li>
<p><span style="font-size: small;">Ξύσμα από ένα λεμόνι ή πορτοκάλι</span></p>
</li>
</ul>
<p><span style="font-size: small;"><strong>Για τη γιαουρτόκρεμα:</strong></span></p>
<ul>
<li>
<p><span style="font-size: small;">30 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική</span></p>
</li>
<li>
<p><span style="font-size: small;">1 αυγό</span></p>
</li>
<li>
<p><span style="font-size: small;">25 γρ. γάλα (πλήρες)</span></p>
</li>
<li>
<p><span style="font-size: small;">50 γρ. κρέμα γάλακτος (30-35% λιπαρά)</span></p>
</li>
<li>
<p><span style="font-size: small;">150 γρ. στραγγιστό γιαούρτι (10% λιπαρά)</span></p>
</li>
<li>
<p><span style="font-size: small;">40 γρ. άνθος αραβοσίτου (1 φακελάκι)</span></p>
</li>
<li>
<p><span style="font-size: small;">1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας</span></p>
</li>
<li>
<p><span style="font-size: small;">1 κονσέρβα ολόκληρες φέτες ροδάκινο σε σιρόπι (καθ. βάρος 470 γρ.)</span></p>
</li>
</ul>
<p><span style="font-size: small;"><strong>Εκτέλεση</strong></span></p>
<ol>
<li>
<p><span style="font-size: small;">Προθερμαίνω τον φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνω κι αλευρώνω ένα τετράγωνο ταψί 24×24 εκ.. Στραγγίζω τα ροδάκινα από το σιρόπι τοποθετώντας τα στο σουρωτήρι.</span></p>
</li>
<li>
<p><span style="font-size: small;">Χτυπάω στον κάδο του μίξερ την άχνη ζάχαρη με το βούτυρο για 10’ μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να θυμίζει μους. Προσθέτω το αλεύρι και το ξύσμα λεμονιού και χτυπάω ωσότου η ζύμη κονιορτοποιηθεί.</span></p>
</li>
<li>
<p><span style="font-size: small;">Στρώνω ομοιόμορφα την ζύμη στο ταψί σε πάχος 1-2 εκ. και τρυπάω με το πιρούνι για να μπορεί να διαφύγει ο αέρας καθώς θα φουσκώνει στο ψήσιμο. Ψήνω την βάση της γιαουρτόπιτας για 10’ στους 180°C, ίσα-ίσα να πάρει λίγο χρώμα και να ψηθεί επιφανειακά.</span></p>
</li>
<li>
<p><span style="font-size: small;">Παράλληλα ετοιμάζω την γιαουρτόκρεμα ρίχνοντας όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και χτυπώντας τα για λίγο μέχρι να έχω ένα ομοιογενές ρευστό μείγμα (θα θυμίζει πηχτό γάλα).</span></p>
</li>
<li>
<p><span style="font-size: small;">Αφαιρώ την βάση από τον φούρνο και ρίχνω αμέσως την γιαουρτόκρεμα από πάνω. Τοποθετώ από πάνω τις μισές φέτες ροδάκινο με την κοιλότητα να κοιτάει προς τα κάτω. Φουρνίζω την γιαουρτόκρεμα για 40’ στους 180°C μέχρι να πάρει χρώμα και να πήξει.</span></p>
</li>
<li>
<p><span style="font-size: small;">Αφού γίνει χλιαρή την τοποθετώ στο ψυγείο να κρυώσει και την σερβίρω δροσερή από το ψυγείο. Καλή επιτυχία!</span></p>
</li>
</ol>
<p><span style="font-size: small;">ΠΗΓΗ <a href="http://www.dailycious.gr">http://www.dailycious.gr</a></span></p>
<p><span style="font-size: small;">Δοκιμάστε επίσης:</span></p>
<p><span style="font-size: small; color: #0000ff;"><a href="https://boro.gr/109123/tarta-me-rodakina-kai-amygdalopasta" target="_blank"><span style="color: #0000ff;">Tάρτα με ροδάκινα και αμυγδαλόπαστα</span></a></span></p>
<p><span style="font-size: small; color: #0000ff;"><a href="https://boro.gr/159018/clafoutis-me-rodakina" target="_blank"><span style="color: #0000ff;">Clafoutis με ροδάκινα</span></a></span></p>

Σχετικά άρθρα