Με επηρεάζουν τα σχόλια του συντρόφου μου για το σώμα μου thumbnail

Η Αντιγόνη

Με επηρεάζουν τα σχόλια του συντρόφου μου για το σώμα μου

Η αναγνώστρια ρωτά:


Ο ερωτικός μου σύντροφος δηλώνει ότι τον ελκύω, αλλά συχνά σχολιάζει με έμμεσα επιθετικό τρόπο το σώμα μου. Νιώθω καλά με τον εαυτό μου, αλλά με ρίχνουν τα σχόλιά του. Αναρωτιέμαι αν το κάνει από δική του ανασφάλεια. Έχει ωραίο σώμα ή είναι επηρεασμένος από τα κοινωνικά πρότυπα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να γνωρίσει έναν άνθρωπο σε βάθος. Μήπως τελικά εγώ δεν είμαι καλά με τον εαυτό μου και επηρεάζομαι;


Απαντά η Ναταλία Κουτρούλη, MSc, ψυχολόγος υγείας, με εκπαίδευση στη Γνωσιακή Ψυχοθεραπεία και τη Συμβουλευτική, διευθύντρια στο Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής.


Αγαπητή αναγνώστρια,


τα ερωτήματα που θέτετε είναι προτιμότερο να εκφραστούν με σαφήνεια και ηρεμία προς τον ερωτικό σας σύντροφο. Η ανοιχτή και ειλικρινής επικοινωνία και το μοίρασμα των σκέψεων ανάμεσα στα μέλη ενός ζευγαριού συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας της σχέσης. Καλό θα ήταν να παρατηρήσετε ποια είναι τα σχόλια του συντρόφου σας, τα οποία σας ενοχλούν και να αναρωτηθείτε το λόγο για τον οποίο σας προκαλούν ενόχληση. Πιθανόν να εκλύουν αρνητικές σκέψεις που κάνετε η ίδια και να αναδύονται βαθύτερες ανασφάλειες, τις οποίες θα χρειαστεί να επεξεργαστείτε και να αμφισβητήσετε με τη λογική σκέψη. Επίσης, είναι σημαντικό να αναλογιστείτε ποιες είναι οι προτεραιότητές σας και τα κριτήριά σας κατά την επιλογή του συντρόφου. Εάν ο εν λόγω σύντροφος πληροί τις προϋποθέσεις που θέτετε σε μεγάλο ποσοστό και το αρνητικό σημείο που εντοπίζετε σε εκείνον είναι τα σχόλιά του για την εμφάνιση, τότε μοιάζει να έχετε κάνει μια ικανοποιητική για εσάς επιλογή. Με προσπάθεια και συζήτηση, υπάρχουν πιθανότητες να περιοριστούν τα σχόλια αυτά. 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X