Πώς μπορώ να αντιμετωπίσω τις λευκές ραγάδες; thumbnail

Η ΜΙΝΑ, ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ ΤΟΥ BORO.GR

Θεωρώ ότι ένας δερματολόγος ο οποίος εξειδικεύεται στη Laser Δερματολογία πρέπει να προφυλάξει τους ασθενείς του ανάλογα με τη διάγνωση που κάνει για το είδος των ραγάδων,τη θέση τους και την ηλικία από μάταιες και πολυέξοδες προσπάθειες θεραπείας. Στην κλινική μου εφαρμόζω ένα πρωτόκολλο....

Πώς μπορώ να αντιμετωπίσω τις λευκές ραγάδες;

Αναγνώστρια μας ρωτά: Γεια σας. Πώς μπορώ να αντιμετωπίσω, τις λευκές ραγάδες (από εγκυμοσύνη); Ευχαριστώ.


Από τη Δερματολόγο-Αφροδισιολόγο, Μαργαρίτα Βεργολιά-ΤριανταφύλλουΑΠΑΝΤΗΣΗ: 


Οι ραγάδες είναι οι γνωστές αντιαισθητικές ουλές που εμφανίζονται στο σώμα μετά από εγκυμοσύνη αύξηση του βάρους, αύξηση του ύψους και άλλες καταστάσεις.


Διακρίνονται σε δύο είδη : τις κόκκινες  ραγάδες που είναι  πρόσφατες, σε πρώιμο στάδιο και πιο εύκολα αντιμετωπίσιμες και τις λευκές που είναι  πια μόνιμες, εγκατεστημένες ουλές.


Η θεραπεία που εφαρμόζουμε στις κόκκινες  ραγάδες  είναι αποτελεσματική κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό και ποικίλει το αποτέλεσμα ανάλογα την περιοχή. Η κοιλιά ανταποκρίνεται  καλύτερα από τους  γλουτούς όπως η έσω επιφάνεια των μηρών επίσης αντί της έξω. Η πιο σύγχρονη θεραπεία που χρησιμοποιείται  είναι ένας συνδυαστικός τρόπος  με δύο Laser.Το Pulsed Dye Laser Vbeam Candela για να αντιμετωπίσουμε το κόκκινο χρώμα,την υπεραιμία και την υπεραιμάτωση της περιοχής και σε δεύτερο χρόνο το Fractional Palomar 1540 XD για να δημιουργήσουμε διέγερση του κολαγόνου και της ελαστίνης και να δημιουργήσουμε σύσφιξη.


Δυστυχώς η θεραπεία των λευκών ραγάδων  είναι πολλές φορές ανεπιτυχής. Ένα ποσοστό αναταποκρίνεται  και βελτιώνεται  κατά 50% με το συνδυασμό  Fractional Palomar 1540 Xd και εφαρμογή τοπικά κάποιων ειδικών Peeling  αλλά υπάρχει και ένα μεγάλο ποσοστό το οποίο δεν ανταποκρίνεται  καθόλου.


Θεωρώ ότι ένας  δερματολόγος ο οποίος εξειδικεύεται στη Laser  Δερματολογία  πρέπει να προφυλάξει τους ασθενείς  του ανάλογα  με τη διάγνωση  που κάνει για το είδος των ραγάδων,τη θέση τους και την ηλικία  από μάταιες  και πολυέξοδες  προσπάθειες θεραπείας.


Στην κλινική μου εφαρμόζω ένα πρωτόκολλο και πάντα κάνω ένα test στην μικρή περιοχή χρεώνοντας τον ασθενή με ένα μικρό ποσό ίσο με μια επίσκεψη έτσι ώστε να δούμε αν υπάρχει ανταπόκριση μετά από ένα μήνα και αν αξίζει τον κόπο να προχωρήσουμε στην περαιτέρω θεραπεία.


Σίγουρα δεν υπάρχει καμία κρέμα που να μπορεί να διεισδύσει την επιδερμίδα και να προκαλέσει ανάπλαση κολαγόνου και ελαστίνης. Άν ίσχυε κάτι τέτοιο θα είχαμε βρει την θεραπεία και των ραγάδων και των  ρυτίδων και πολλών άλλων προβλημάτων στην αισθητική δερματολογία!


Θεωρώ ότι πολλοί άνθρωποι παρασύρονται από υποσχέσεις και  λόγω της ευκολίας  της  θεραπείας ή του χαμηλού κόστους  καταλήγουν να ξοδεύουν  περισσότερα ενασχολούμενοι  με  τις  λευκές  ραγάδες, χωρίς κανένα αποτέλεσμα.


Μία σωστή και  ειλικρινής  ενημέρωση και ένα test ανταπόκρισης  σε εξιδεικευμένο Δερματολόγο θα σας δώσουν την απάντηση που ζητάτε.


 


Μαργαρίτα Βεργολιά-Τριανταφύλλου


Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος


www.dermavita.gr


Φωτογραφία εξωφύλλου : youtube.com


 

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X