Αργύρης Πανταζάρας: Νέος, γοητευτικός και ταλαντούχος – Από τον πρώτο του ρόλο ως σκούπα και τη διαφήμιση πασίγνωστης μπύρας, στο βραβείο «Χορν» και το… ναι στον Μανούσο Μανουσάκη για το «Κόκκινο Ποτάμι»

Ο Αργύρης Πανταζάρας είναι ένας από τους καλλιτέχνες που αποτελούν την ελπίδα του ελληνικού κινηματογράφου. Εν έτει 2020, πρωταγωνιστεί στο «Κόκκινο Ποτάμι» στον ρόλο του Θέμη.

Μάλιστα, είναι η πρώτη του τηλεοπτική δουλειά και… συστήθηκε στο κοινό ως «Θεμιστοκλής Παυλίδης» και αδερφός του Μίλτου (Ιωάννη Παπαζήση) που επιστρέφει από τον πόλεμο με μετατραυματικό στρες και παλεύει με τα δικά του τραύματα.

https://www.instagram.com/p/B80sINbA2WV/

Τι σκέφτηκε και είπε το «ναι» στον Μανούσο Μανουσάκη;

Πρόκειται για ένα ανήσυχο πνεύμα με αναζητήσεις που δεν συναντάει κανείς σε τόσο νεαρή ηλικία, συστήθηκε στο θεατρόφιλο κοινό μέσα από  έναν απαιτητικό μονόλογο του Μπέκετ, τον «Ακατανόμαστο», που  σκηνοθέτησε μόνος του, για να ακολουθήσουν μια σειρά από συνεργασίες , όπου απέδειξε την εκρηκτική του ενέργεια.

Όπως είχε δηλώσει ο ίδιος, δεν του είχε γίνει ως τώρα κάποια πρόταση που να ταιριάζει στις προδιαγραφές ώστε να δεχτεί να συμμετέχει σε κάποια τηλεοπτική δουλειά. Ωστόσο, στο «Κόκκινο Ποτάμι» υπήρχαν οι κατάλληλες συγκυρίες και έτσι δέχτηκε την πρόταση του Μανούσου Μανουσάκη. Η επαφή με τον σκηνοθέτη της σειράς έγινε μέσω της υπεύθυνης για το casting, Χρύσας Ψωμαδέλλη.

https://www.instagram.com/p/B8ZUONKgdMN/

Οι γονείς του τον πίεσαν να γίνει ηθοποιός!

«Κάνω τηλεόραση γιατί θέλω να με δουν οι άνθρωποι που δεν μπορούν να έρθουν σε μένα, στο θέατρο. Θα πάω εγώ λοιπόν, στο σπίτι τους», έχει δηλώσει, για να συμπληρώσει, «Η οικογένεια μου μένει στον Βόλο και ο παππούς μου και ο πατέρας μου θα μπορούν να με βλέπουν. Δεν μου δίνει χαρά το να είμαι αναγνωρίσιμος, διάσημος, αλλά το να έχω επαφή με τους θεατές και να με εκτιμούν».

Ο ταλαντούχος ηθοποιός γεννήθηκε το φθινόπωρο του 1988 στον Βόλο, όπου και μεγάλωσε. Από την έντονη επιθυμία του για δημιουργία και έκφραση, σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. «Έγινα ηθοποιός επειδή με πίεσαν οι γονείς μου, εγώ επιστήμονας ήθελα να γίνω», είχε εξομολογηθεί στη «Φωλιά των Κου Κου» και τον Ισίδωρο Φύκαρη.

https://www.instagram.com/p/B8MjstMJp3Q/

Στην πρώτη του παράσταση έπαιξε μια… σκούπα!

«Η πρώτη παράσταση στην οποία έπαιξα, ήταν ο Μαθητευόμενος Μάγος του Γκαίτε στο νηπιαγωγείο. Έπαιζα τη σκούπα που έσπασε και έπειτα αναστήθηκε με πολλαπλάσια δύναμη. Πραγματικά, δεν περίμενα ποτέ ότι το κουσούρι θα μου έμενε από τότε, να είμαι, δηλαδή, εθισμένος σε αυτό το «τσάκισμα» επί σκηνής, μέσα από μια άγρια φάρσα εμπλοκής, απόλαυσης και μαγείας», είχε αποκαλύψει σε συνέντευξή του.

Από την αρχή, κέντρισε το ενδιαφέρον όσων ασχολούνται με το θέατρο. Ήταν το 2016 όταν ο Αργύρης Πανταζάρας κέρδισε το θεατρικό βραβείο «Δημήτρης Χορν» για την καλύτερη ερμηνεία νέου άνδρα ηθοποιού για τον μονόλογο «ΑΩ» σε διασκευή και σκηνοθεσία δική του στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων – Λευτέρης Βογιατζής. Τον Χρυσό Σταυρό του Δημήτρη Χορν του παρέδωσε ο Μιχάλης Σαράντης.

https://www.instagram.com/p/B6eEdQrANKg/

Έχει κερδίσει το θεατρικό βραβείο «Δημήτρης Χορν»

Η απονομή μάλιστα, πήρε τη μορφή προσωπικής καταγγελίας που καταχειροκροτήθηκε. «Θέλω να καταγγείλω την ανισότητα, την αδικία και τον πόλεμο σε κάθε μέρος του κόσμου. Καταγγέλλω, τον πόλεμο σε οποιαδήποτε μορφή. Καταγγέλλω, κάθε σκέψη που τον δημιουργεί, τον νομιμοποιεί και δεν τον εξαλείφει. Εάν ο πολιτισμός δεν μπορεί να φέρει την ειρήνη στον κόσμο, τότε βαδίζουμε στο τέλος του πολιτισμού».

Το χρηματικό έπαθλο που έλαβε (3.000 ευρώ) το διέθεσε σε ανθρωπιστική βοήθεια. «Μακάρι με αυτά τα χρήματα να ξαναέφτιαχνα μια πατρίδα για τους ανθρώπους που βρίσκονται στους δρόμους της χώρας μας», είχε δηλώσει. Το όνομά του όμως, πέρα από τον Χρυσό Σταυρό και το «Κόκκινο Ποτάμι», έχει συνδεθεί και με κάτι άλλο.

https://www.instagram.com/p/B6fY4VgATvu/

Έχει παίξει σε διαφήμιση πασίγνωστης μπύρας

Μαζί με τον Λευτέρη Γκιωνάκη συμμετείχε σε μια σειρά διαφημίσεων της πασίγνωστης μπύρας που κυκλοφόρησαν το 2016 – 2017, ενώ δείγμα της δουλειάς του στο θέατρο είναι οι παραστάσεις «Συρανό Ντε Μπερζεράκ» (2010), «1984» (2016), «Φάουστ» (2016) και «Ο Βαφτιστικός» (2019) και στον κινηματογράφο η «Πολυξένη» (2017).

Μετά την πετυχημένη συνεργασία με τον Μανούσο Μανουσάκη, ετοιμάζει 3 ταινίες εντελώς διαφορετικές μεταξύ τους: το «Digger» του Τζώρτζη Γρηγοράκη, την ταινία του Παναθηναϊκού του Χρήστου Δήμα και τη «Νύχτα» του Χρήστου Πέτρου, ενώ πρωταγωνιστεί και σε 2 θεατρικά, το «Chicago» στο Θέατρο Ολύμπια – Μαρία Κάλλας και το «This is not Rome & Juliet».

https://www.youtube.com/watch?v=k8AdST9gKe8&feature=emb_title

Αποκάλυψε την ευχή του για το μέλλον αλλά και τον μεγαλύτερό του φόβο

«Η αποστολή μου είναι να μιλάω και να συγκινώ όσο περισσότερο κόσμο γίνεται. Η δουλειά μας γίνεται μόνο με χαρά, πρέπει να χαιρόμαστε να την κάνουμε και να μην περιμένουμε να τελειώσει το ωράριο μας. Με συγκινεί η διαδικασία των τηλεοπτικών γυρισμάτων γιατί όλοι αυτοί οι άνθρωποι έγιναν θίασος μου και τους εκτιμώ για τη δουλειά τους», είχε τονίσει στο περιοδικό Gala.

Και όσο δραστήριος είναι στα επαγγελματικά μου, άλλο τόσο είναι και στον ελεύθερό του χρόνο. Εξάλλου, αυτό… μαρτυρά και η ευχή του για το 2020. «Προσωπικά, το 2020 να μην μου φέρει τίποτα και να με αφήσει ήσυχο. Να ταξιδεύω, να χάνομαι σε όμορφα μέρη κάνοντας τουρισμό, snowboard, motocross, surf και να είμαι όσο πιο κοντά γίνεται στη δύναμη της φύσης», την ώρα που σε άλλη του συνέντευξη στο Down Town είχε δηλώσει πως ο μεγαλύτερός του φόβος είναι ένα ναυάγιο στη θάλασσα.

Είχε 4 χρόνια σχέση με την Έλλη Τρίγγου

Αναφορικά με την προσωπική του ζωή, δεν την κρύβει αλλά δεν την προβάλλει κιόλας. Ήταν ζευγάρι για 4 χρόνια με την- επίσης ηθοποιό- Έλλη Τρίγγου και φαίνεται πως οι δύο τους χώρισαν κάτω από τις καλύτερες συνθήκες, κρατώντας επικοινωνία μέχρι και τώρα.

Σε συνέντευξή του, αναφέρθηκε και στον απεριόριστο θαυμασμό που τρέφει στο πρόσωπο της πρώην συντρόφου του, αλλά και στο γεγονός πως αν και ήταν κάποτε μαζί, δεν τους εμποδίζει από το να συνεργαστούν. Για τον ίδιο «η αγάπη και ο έρωτας δοκιμάζονται μέσα από όλες τις καταστάσεις». «Ο χωρισμός είναι ένα συμβάν, μια στιγμή. Θα μπορούσε κάποιος να σκεφτεί ότι είναι εξέλιξη της σχέσης».

Είναι ζευγάρι με την Πένυ Αγοραστού;

Μάλιστα, στις αρχές του 2020 ξεκίνησαν οι φήμες πως είναι ζευγάρι με την Πένυ Αγοραστού. Και ο ίδιος πήρε θέση σχετικά με το εν λόγω ζήτημα: «Πάντα είμαι κοντά σε φίλους και οικογένεια και έχει πλάκα να βλέπω φωτογραφίες από φιλικά ραντεβού και να λένε ότι έχουμε σχέση. Με την Πένυ είμαστε φίλοι και έχω και άλλους φίλους. Μην κυνηγάτε τα καφέ που πηγαίνω, δεν θα βγάλει κάτι».

Μιλώντας στις κάμερες η ηθοποιός, τήρησε την ίδια στάση και διέψευσε τις φήμες ότι είναι το νέο ζευγάρι της ελληνικής σόουμπιζ με τον Αργύρη Πανταζάρα. «Έχει χιούμορ. Είναι μια βιομηχανία την οποία την καταλαβαίνω και τη σέβομαι αλλά είμαι και εγώ σε μια άλλη βιομηχανία που οφείλει να το σεβαστεί. Η Πένυ είναι εντυπωσιακή θα έλεγα αλλά με έχει κερδίσει περισσότερο η καρδιά της», ξεκαθάρισε ο ηθοποιός.

Τέλος, όσο για το τι μέλλει γενέσθαι, είχε εκφράσει στο peoplegreece.com το εξής: «Είμαι δημιουργικά αγχωμένος, σε τρομερή διαύγεια. Βλέπω τους συνεργάτες μου να θέτουν οι ίδιοι τον πήχη πολύ ψηλά. Αισθάνομαι ευγνώμων γιατί διαθέτουν υψηλή αισθητική. Έρχομαι μετά από μια μεγάλη απουσία από τη σκηνή, αφού ήθελα να δώσω την ευκαιρία στον εαυτό μου να ταξιδέψει, να κάνει σεμινάρια, να επιμορφωθεί και να προετοιμάσει έναν ρόλο για μια ταινία υψηλών απαιτήσεων».

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Έλλη Τρίγγου: Η… Ασημίνα από τις «Άγριες Μέλισσες» αποκαλύπτεται – Ο βελούδινος χωρισμός με τον Αργύρη Πανταζάρα, ο λόγος που είναι υπέρ του γυμνισμού και το διαζύγιο που τη συγκλόνισε

Κώστας Βουτσάς: «Έφυγε» από τη ζωή ο αιώνιος… έφηβος του ελληνικού κινηματογράφου και… σκλάβος των γυναικών – Τα φτωχά παιδικά χρόνια, ο λόγος που άλλαξε το επώνυμό του και η πρώτη του δουλειά σε πανηγύρι

Σωτήρης Χατζάκης: Ο… Μπαζίλ Ζαχάρωφ από το «Κόκκινο Ποτάμι» αποκαλύπτεται – Το παρασκήνιο της απομάκρυνσής του από το Εθνικό Θέατρο, το μεγάλο λάθος της ζωής του και η όμορφη σχέση του με την Αλεξάνδρα Παλαιολόγου

Σχετικά άρθρα