Ο ανδρικός εγκέφαλος είναι φτιαγμένος να σκέφτεται το σεξ thumbnail

Ο ανδρικός εγκέφαλος είναι φτιαγμένος να σκέφτεται το σεξ

Ακούμε συχνά ότι ο δρόμος για την καρδιά ενός άντρα περνάει από το στομάχι του, αλλά τελικά η διαδεδομένη αυτή πεποίθηση φαίνεται να είναι μύθος. Σύμφωνα με ειδικούς, όταν πρόκειται για σεξ, το φαγητό είναι το τελευταίο πράγμα στο μυαλό ενός αρσενικού. Ερευνητές από το University College του Λονδίνου διαπίστωσαν ότι ο αρσενικός εγκέφαλος είναι "καλωδιωμένος" έτσι ώστε να αναζητά το σεξ, ακόμη και σε βάρος της επιθυμίας για τροφή.


Περιέργως, οι γυναίκες δεν έχουν τους ίδιους νευρώνες, γεγονός που υποδηλώνει ότι το σεξ έρχεται σε δεύτερη μοίρα μετά την επιβίωση.


Παρά το γεγονός ότι οι νευρώνες αυτοί έχουν βρεθεί μόνο στον εγκέφαλο του νηματώδη σκώληκα, οι επιστήμονες λένε ότι παρόμοιοι μηχανισμοί είναι πιθανό να υπάρχουν και στους ανθρώπους και ότι αυτό είναι απόδειξη πως ο αρσενικός και ο θηλυκός εγκέφαλος έχουν διαφορετικές συνάψεις.


Ο καθηγητής Scott Emmons, από τα Τμήματα της Γενετικής και της Νευρολογίας του Albert Einstein College of Medicine, δήλωσε: «Αν και η έρευνα βασίστηκε σε ένα μικρό σκουλήκι, ωστόσο μας βοηθά να εκτιμήσουμε και πιθανότατα να καταλάβουμε την ποικιλία που παρουσιάζει ο άνθρωπος όσον αφορά τη σεξουαλικότητά του, το σεξουαλικό προσανατολισμό του και την ταυτοποίηση των δύο φύλων. Αν και δεν έχουμε μελετήσει τον άνθρωπο, είναι πιθανό ότι ο αρσενικός εγκέφαλος να διαθέτει τύπους νευρώνων που δε διαθέτει ο γυναικείος εγκέφαλος και το αντίστροφο. Αυτό μπορεί να αλλάξει τον τρόπο που τα δύο φύλα αντιλαμβάνονται τον κόσμο, καθώς και τις συμπεριφοριστικές τους προτεραιότητες».


Συμπληρώνει δε ότι «δείξαμε πώς γενετικές και αναπτυξιακές διαφορές μεταξύ των δύο φύλων οδηγούν σε δομικές αλλαγές στον εγκέφαλο των αρσενικών σκουληκιών κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής ωρίμανσης. Αυτές οι αλλαγές κάνουν το ανδρικό μυαλό να λειτουργούν διαφορετικά, επιτρέποντας τους να θυμούνται προηγούμενες σεξουαλικές επαφές και να τις ιεραρχούν μελλοντικά».


Μ.Π. 


Φωτογραφία: ValueDesignz – DeviantArt


Διαβάστε επίσης:


Σε τι διαφέρει ο εγκέφαλος των παχύσαρκων από των αδύνατων;


Διατροφή για δυνατά μυαλά

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X