Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Αυτά είναι τα νέα πρόστιμα για τα ανασφάλιστα οχήματα
Αυτά είναι τα νέα πρόστιμα για τα ανασφάλιστα οχήματα thumbnail

Αυτά είναι τα νέα πρόστιμα για τα ανασφάλιστα οχήματα

Με τροπολογία που θα κατατεθεί μέσα στις επόμενες μέρες θα θεσμοθετηθεί η απαλλαγή από την πληρωμή των παραβόλων είσπραξης των 250 ευρώ για τους 1.115.000 κατόχους ΙΧ και μοτοσικλετών, που εντοπίστηκαν ότι ήταν ανασφάλιστα, φτάνει να ασφαλίσουν τα οχήματα τους μέχρι και τις 14 Ιουλίου.


Αυτό τόνισε σήμερα η υφυπουργός οικονομικών κ. Κατερίνα Παπανάστσιου μιλώντας στην ΕΡΤ, σημειώνοντας παράλληλα ότι για όσοι εντοπιστούν να έχουν ανασφάλιστα οχήματα στον επανέλεγχο που θα γίνει από τις 15 Ιουλίου και μετά θα επιβληθούν κλιμακωτά πρόστιμα.


Τα πρόστιμα θα επιβληθούν ως εξής:  • Στις μοτοσικλέτες μέχρι 250 κυβικά εκατοστά οι οποίες θα εντοπιστούν για δεύτερη φορά ανασφάλιστες θα επιβληθεί πρόστιμο 100 ευρώ

  • Στην μοτοσικλέτες πάνω από 250 κυβικά εκατοστά θα επιβληθεί πρόστιμο 150 ευρώ

  • Στα ΙΧ μέχρι και 1000 κυβικά εκατοστά θα επιβληθεί πρόστιμο 200 ευρώ

  • Στα ΙΧ πάνω από 1000 κυβικά εκατοστά το πρόστιμο που θα επιβληθεί θα είναι 250 ευρώ


Στο μεταξύ, η κα Παπανάτσιου τόνισε ότι αύριο θα γίνουν ανακοινώσεις και για την παράταση που θα δοθεί στην προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, που πλέον κρίνεται ως απαραίτητη καθώς τρείς ημέρες πριν την λήξη της προθεσμίας εκκρεμεί η κατάθεση περίπου 1,9 εκ. φορολογικών δηλώσεων.


Πηγή: news247.gr

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X