5 τροφές που πρέπει να αποφύγετε πριν το σεξ

Πέρα από τις αφροδισιακές τροφές, υπάρχουν και αυτές που μπορούν να καταστρέψουν τα σχέδιά σας για μια… ενδιαφέρουσα νύχτα.

Υπάρχουν, δηλαδή, τροφές που μπορούν να μειώσουν τις ερωτικές σας επιδόσεις, να σας προκαλέσουν δυσφορία ή ακόμα και υπνηλία, επηρεάζοντας κατά συνέπεια την ερωτική σας διάθεση.

Μην κάνετε, λοιπόν, τη λάθος επιλογή όταν έρθει η ώρα να παρεγγείλετε στο εστιατόριο που έχετε κλείσει τραπέζι.

Αλκοόλ

Είναι γνωστό ότι ένα με δύο ποτηράκια κρασί μπορεί να σας φτιάξει τη διάθεση, να σας κάνει περισσότερο τολμηρούς και να μειώσει όσο πρέπει τις αναστολές σας.

Ωστόσο, αν το παρακάνετε και είστε άνδρες, τότε θα αντιμετωπίσετε εκπλήξεις με τη στύση σας, αφού σε μεγάλες ποσότητες είτε δε θα έχετε στύση είτε δεν θα είναι ικανοποιητική. Αν, πάλι, είστε γυναίκες, τότε κατά πάσα πιθανότητα θα γυρίσετε στο πλάι και θα κοιμηθείτε.

Κόκκινο κρέας

Το κόκκινο κρέας είναι ένα λιπαρό και ο οργανισμός χρειάζεται να καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια, προκειμένου να το χωνέψει.

Το timing δεν είναι κατάλληλο για να φορτώσετε τον οργανισμό σας με «έξτρα» δουλειά, γιατί έτσι είναι πιο πιθανό να αισθανθείτε λήθαργο και κούραση. Αν, μάλιστα, έχετε πιει και κάτι παραπάνω, τότε…. πείτε “αντίο” στο σεξ!

Τυριά

Τα γαλακτοκομικά είναι γνωστό ότι «σκοτώνουν» τη λίμπιντο. Από τη μία, μπορεί να ανήκετε (χωρίς να το γνωρίζετε) σε αυτούς, οι οποίοι έχουν δυσανεξία στη λακτόζη, με αποτέλεσμα να πρήζεστε (κάτι που μάλλον δε θέλετε στη δεδομένη στιγμή).

Επίσης, το τυρί αυξάνει την παραγωγή βλέννας και προκαλεί φούσκωμα και αέρια (κάτι που επίσης δεν θέλετε στη δεδομένη στιγμή).

Μπρόκολο

Μπορεί το λαχανικό αυτό να είναι… δυναμίτης υγείας, χάρη στα θρεπτικά συστατικά του και οι ειδικοί να συμβουλεύουν να το καταναλώνετε, αλλά στη δεδομένη φάση καλύτερα να το αποφύγετε. Δυστυχώς, έχει την τάση να προκαλεί ανεπιθύμητες παρενέργειες (π.χ. αέρια), που δεν ευνοούν τη συνεύρεση στο κρεβάτι.

Τηγανιτές πατάτες

Όσο νόστιμες και αν είναι, πείτε «όχι». Τα πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα συνήθως έχουν πολύ υψηλό γλυκαιμικό δείκτη, πράγμα που σημαίνει ότι τα επίπεδα ενέργειας στον οργανισμό ανεβαίνουν πολύ γρήγορα.

Ωστόσο, εξίσου γρήγορα πέφτουν, με αποτέλεσμα να νιώθετε κουρασμένοι μετά από λίγο. Επίσης, αν έχουν μαγειρευτεί και σε κακής ποιότητας λάδι, τότε είναι πιθανό να έχετε και δυσπεψία.

Διαβάστε ακόμα:

Πρόβλημα στύσης και διατροφή: Οι 5 τροφές που αυξάνουν τη λίμπιντο

Οι 7 σούπερ τροφές του σεξ: Καλύτερες και από βιάγκρα

Σχετικά άρθρα