Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Ο Μητροπολίτης Σεραφείμ απέλυσε τον οδηγό του επειδή χώρισε!
Ο Μητροπολίτης Σεραφείμ απέλυσε τον οδηγό του επειδή χώρισε! thumbnail

Ο Μητροπολίτης Σεραφείμ απέλυσε τον οδηγό του επειδή χώρισε!

Αίσθηση προκαλεί η απόφαση του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ να κινήσει τις διαδικασίες απόλυσης του οδηγού του επειδή αυτός χώρισε με τη γυναίκα του!


Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «Βήμα Ορθοδοξίας» η οποία ασχολείται αποκλειστικά με εκκλησιαστικά θέματα, ο Μητροπολίτης Σεραφείμ κίνησε πειθαρχική δίωξη με σκοπό την απόλυση του οδηγού του στην Ι. Μητρόπολη Πειραιώς επειδή ο τελευταίος… ήρθε σε διάσταση με τη γυναίκα του!


Ο οδηγός της Μητρόπολης παραπέμφθηκε στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο της Εκκλησίας για… ανάξια διαγωγή και έλλειψη εκκλησιαστικού φρονήματος, με το πρωτοβάθμιο συμβούλιο επιβεβαιώνει την απόλυσή του.


Η συγκεκριμένη απόφαση, όπως γράφει  το vimaorthodoxias.gr, παρότι πρόκειται για πρόσωπο που δεν έχει εκκλησιαστική ιδιότητα, παραπέμπει στους κανόνες της Πενθέκτης Οικουμενικής Συνόδου του… 692 μΧ, καθώς και σε Κανόνα του Μεγάλου Βασιλείου περίπου 1700 χρόνια πριν, σύμφωνα με τους οποίους ως λόγος εγκατάλειψης της συζύγου δικαιολογείται μόνο η… πορνεία και η μοιχεία! Η υπόθεση αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο δευτεροβάθμιο εκκλησιαστικό συμβούλιο, το οποίο και θα λάβει την τελική απόφαση.


Ας σημειωθεί ότι η απόλυση αποτελεί την βαρύτερη προβλεπόμενη ποινή που μπορεί να επιβάλει το εν λόγω Συμβούλιο, μέσω της οποίας ο οδηγός του Μητροπολίτη χάνει τη δουλειά του, καθώς χαρακτηρίζεται ως εκκλησιαστικός υπάλληλος με «ανάξια διαγωγή» λόγω του ότι ήρθε σε διάσταση με τη σύζυγό του.

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X