Πόσο παγωτό μπορώ να τρώω για να μη βάλω κιλά;

Πόσο παγωτό επιτρέπεται να τρώω για να διατηρήσω το βάρος μου και να μην παχύνω; Είναι αλήθεια ότι το παγωτό 0% δεν παχαίνει; Άρα μπορώ να το καταναλώνω άφοβα;

Στο ερώτημά σας απαντά η Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Κυριακή Απέργη

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η ποσότητα που μπορούμε να καταναλώνουμε από οποιοδήποτε “τρόφιμο”, όσο “υγιεινό ή μη” είναι, εξαρτάται από τις προσωπικές μας ανάγκες, αλλά και από τη συνολική μας διατροφή. Πόσο παγωτό να φάει κάποιος;

Το παγωτό είναι ένα γλύκισμα, συνήθως πιο ελαφρύ από τα άλλα γλυκά, αλλά δεν είναι ένα γαλακτοκομικό. Θα πρέπει επομένως να καταναλώνεται για κυρίως ευχαρίστηση και όχι για κορεσμό. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να αντικαθιστά γεύματα ή να θεωρείται πηγή ασβεστίου ή άλλων θρεπτικών συστατικών.

Παγωτό 0%

Ακόμα και το παγωτό 0%  (0% σε ζάχαρη ή 0% σε λιπαρά ή και τα δύο) έχει θερμίδες, είτε από τα λιπαρά, πρωτείνες ή από τα φυσικά σάκχαρα του γάλακτος ή από άλλα συστατικά. Επιπλέον, το γεγονός οτι ένα τρόφιμο ειναι λαιτ μας προκαταβάλλει σε υπερκατανάλωση του, ενώ εθιζόμαστε και στην γλυκιά γεύση.

Ειναι σημαντικό να κατανοήσουμε οτι τρώμε για να καλύψουμε τις θρεπτικές και όχι μόνο τις ενεργειακές μας ανάγκες και σαφώς όχι μόνο για να καλύπτουμε συναισθήματα.

Πόσα γλυκά «χωρούν» σε μια ισορροπημένη διατροφή;

Επομένως, σε ενα ισορροπημένο πλάνο διατροφής, ένα γλυκισμα θα είχε θέση 1-2 φορές την εβδομάδα ή περισσότερο αν πρόκειται για μικρότερο γλύκισμα ή γλυκό. Την περιόδο των διακοπών ενα μικρό παγωτό ή ακόμα καλύτερα ενα παγωτό 0%+0% σε ζάχαρη και λιπαρά ή ενα μικρό κύπελλο παγωτο γιαούρτι με φρέσκα φρούτα θα μπορούσε να καταναλωθεί ακόμα και καθημερινά, αρκεί αυτο να μην γίνει καθημερινή συνήθεια με την επιστροφή.

Απέργη Κυριακή

Διαιτολόγος- Διατροφολόγος

6987121394

fb: Κυριακή Απέργη-Διαιτολόγος Διατροφολόγος

www.kiriakiapergi.gr

www.thehealthlab.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Τι παγωτό μπορώ να τρώω αν έχω δυσανεξία στη λακτόζη;

Γιατί «παγώνει» ο εγκέφαλος όταν τρως παγωτό;

Εύκολο σπιτικό παγωτό με πραλίνα!

Από ποια ηλικία μπορεί το παιδί μου να φάει παγωτό;

Ποια ζώδια δεν μπορούν να αντισταθούν στο παγωτό;

Σχετικά άρθρα