Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Ύποπτο έμβασμα από offshore «καίει» πρώην πρωθυπουργό
Ύποπτο έμβασμα από offshore «καίει» πρώην πρωθυπουργό thumbnail

Ύποπτο έμβασμα από offshore «καίει» πρώην πρωθυπουργό

Ένα ύποπτο έμβασμα σε τραπεζικό λογαριασμό που προέρχεται από εξωτική offshore έχει κινητοποιήσει τους αρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς. Σύμφωνα με πληροφορίες της «kontranews», μέσω της συγκεκριμένης offshore γίνεται το ξέπλυμα μαύρου πολιτικού χρήματος που προέρχεται από μίζες.


Το γεγονός ότι ο λογαριασμός ανήκει σε πρόσωπο του στενού περιβάλλοντος πρώην πρωθυπουργού, επαναφέρει δυναμικά στο προσκήνιο το γιγαντιαίο σκάνδαλο με τις μίζες που είχε αρπάξει το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα που οδήγησε σε χρεοκοπία τη χώρα.


Η διερεύνηση των σκανδάλων, στα οποία εμπλέκονται προηγούμενες κυβερνήσεις δεν έγινε ποτέ, λόγω της παραγραφής των αδικημάτων που προβλέπει ο νόμος- «πλυντήριο» περί ευθύνης υπουργών.


Τώρα η Δικαιοσύνη μπορεί να αξιοποιήσει τις διατάξεις για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος που είναι αδίκημα διαρκές, προκειμένου να διερευνήσει τη συγκεκριμένη υπόθεση, η οποία θα προκαλέσει πάταγο.


Καλά πληροφορημένη τραπεζική πηγή, επισημαίνει, ότι αν ανοίξει ο συγκεκριμένος λογαριασμός θα επανέλθει δυναμικά στο προσκήνιο το σκάνδαλο με συγκεκριμένες προμήθειες και έργα, για τις οποίες είχαν πέσει μίζες δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.


Η ίδια πηγή πρόσθεσε, ότι το πρόσωπο στο οποίο ανήκει ο καυτός λογαριασμός που τροφοδοτήθηκε από την offshore ήταν γνωστός σε ολόκληρη την πιάτσα ως ταμίας πρώην πρωθυπουργού.


Αναγκαστικά οι αποκαλύψεις θα προκαλέσουν πολιτικό σεισμό με ό,τι συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατάθεση υψηλόβαθμου στελέχους γαλλικού κολοσσού, του Μισέλ Ζοσεράν, που είχε δραστηριοποιηθεί με τις προμήθειες στην Ελλάδα, καίει στην κυριολεξία πρώην πρωθυπουργό, αλλά ουδέποτε αξιοποιήθηκε από τις αρμόδιες αρχές, λόγω του καθεστώτος ασυλίας που απολαμβάνει.


Ο Ζοσεράν είχε αποκαλύψει το όργιο με τις μίζες στα εξοπλιστικά, ενώ επικαλούμενος τον έλληνα αντιπρόσωπο του γαλλικού κολοσσού, υποστήριξε ότι έχασαν μια μεγάλη σύμβαση, γιατί είχαν λαδώσει υπουργούς χωρίς επιρροή, ενώ οι ανταγωνιστές τους κέρδισαν τη σύμβαση γιατί λάδωσαν όπως είπε τον τότε πρωθυπουργό και τον υπουργό Εσωτερικών.


Το άνοιγμα του επίμαχου λογαριασμού αναμένεται να προκαλέσει καταιγιστικές εξελίξεις, πυροδοτώντας παράλληλα σκληρή πολιτική αντιπαράθεση.


Πηγή: kontranews.gr

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X