Πανελλήνιες: μήπως μου έχουν προκαλέσει εφηβική κατάθλιψη;  thumbnail
Κάντε λίγο υπομονή, κάντε και τις βόλτες σας και θα βγουν τα αποτελέσματα. Σε λίγες μέρες θα ξέρετε που έχετε περάσει. Μη το βάλετε κάτω αν δεν πιάσατε αυτό που θέλατε. Έχετε χρόνο για πολλά στη ζωή σας. Καλή επιτυχία.

Πανελλήνιες: μήπως μου έχουν προκαλέσει εφηβική κατάθλιψη;

Πρόσφατα πέρασα από την επώδυνη διαδικασία των πανελληνίων κατα τη διάρκεια της χρονιάς με εξαίρεση μερικές μεταπτώσεις στην ψυχολογία, ήμουν καλά. Τώρα που όλο αυτό τελείωσε, για κάποιο λόγο είμαι συνέχεια ψυχολογικά πεσμένη και μερικές φορές με πιάνουν τα κλάμματα με το παραμικρό νιώθω ότι δεν έχω διάθεση να κάνω τίποτα παρα μόνο να κάθομαι. Νιώθω πως είμαι μόνη και δεν έχω πού να απευθυνθώ. Εγώ είμαι το πιο αισιόδοξο άτομο και τώρα νιωθω πως έχω γίνει το ακριβώς αντίθετο. Υπάρχει περίπτωση να περνάω εφηβική κατάθλιψη;


Στο ερώτημά σας απάντησε ο ψυχολόγος – ψυχοθεραπευτής Δημήτρης Κατσαρός


Αγαπητή αναγνώστρια:

 

Οι πανελλήνιες εξετάσεις έχουν μεγάλο στρες και δε μπορεί κανείς εύκολα να σας κατηγορήσει για όλα αυτά που αισθάνεστε. Ωστόσο είναι καλό να θυμάστε ότι οι εξετάσεις ολοκληρώνονται όταν βγουν τα αποτελέσματα, πράγμα το οποίο δεν έχει συμβεί. Και φυσικά η αναμονή σε περιπτώσεις όπως τα χειρουργεία και οι πανελλήνιες είναι μεγάλος εφιάλτης. -Βάζω τα χειρουργεία για να έχετε ένα μπούσουλα και να μη νιώθετε ότι σας έπεσε το πιο μεγάλο βάρος του κόσμου-. Κάντε λίγο υπομονή, κάντε και τις βόλτες σας και θα βγουν τα αποτελέσματα. Σε λίγες μέρες θα ξέρετε που έχετε περάσει. Μη το βάλετε κάτω αν δεν πιάσατε αυτό που θέλατε. Έχετε χρόνο για πολλά στη ζωή σας. Καλή επιτυχία.


[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X