Οι «Επτά επί Θήβας» στο αρχαίο θέατρο Επιδαύρου σήμερα και αύριο thumbnail
Με την παράσταση «Επτά επί Θήβας» από το Κρατικό Θέατρο Βορείου σε σκηνοθεσία του διεθνούς φήμης Λιθουανού Τσέζαρις Γκραουζίνις ανοίγει η αυλαία των παραστάσεων στην Επίδαυρο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ.

Οι «Επτά επί Θήβας» στο αρχαίο θέατρο Επιδαύρου σήμερα και αύριο

Με την παράσταση «Επτά επί Θήβας» από το Κρατικό Θέατρο Βορείου σε σκηνοθεσία του διεθνούς φήμης Λιθουανού Τσέζαρις Γκραουζίνις ανοίγει η αυλαία των παραστάσεων στην Επίδαυρο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ. Η παράσταση παίζεται σήμερα και αύριο, Σάββατο.


Μετά την αποκάλυψη των φρικτών πράξεών του, ο Οιδίποδας άφησε τον θρόνο στους δύο γιους του, οι οποίοι συμφώνησαν να κυβερνούν τη Θήβα εναλλάξ. Όταν ήρθε, ωστόσο, η σειρά του Πολυνείκη να αναλάβει την εξουσία, ο Ετεοκλής δεν τήρησε την υπόσχεσή του. Εξοργισμένος ο Πολυνείκης συμμάχησε με τον βασιλιά του Άργους Άδραστο και οργάνωσε εκστρατεία εναντίον της Θήβας. Επτά αρχηγοί των δύο αντίπαλων στρατευμάτων παρατάχθηκαν εκατέρωθεν των επτά πυλών της πόλης, με τον Ετεοκλή και τον Πολυνείκη αντιμέτωπους στην έβδομη πύλη. Κεντρικός ήρωας της τραγωδίας είναι ο Ετεοκλής• η Θήβα βρίσκεται σε ασφυκτική κατάσταση πολιορκίας κι εκείνος προσπαθεί να οργανώσει την αντεπίθεση σε μια μάχη καταδικασμένη, χωρίς πραγματικό νικητή.


Από τις μεγάλες επιτυχίες του περυσινού προγράμματος της Επιδαύρου, οι Επτά επί Θήβας επαναλαμβάνονται και φέτος, ανοίγοντας το πρόγραμμα των Επιδαυρίων 2017. Μια παράσταση που ερευνά πώς το κοινό μας ένστικτο επιβίωσης συμβαδίζει με την ανάγκη να παραμείνουμε άνθρωποι, παρά τον φόβο, την ανασφάλεια, την απελπισία.


Info


«Επτά επί Θήβας»


Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου


30 Ιουνίου – 1 Ιουλίου 2017


21:00


Τιμές εισιτηρίων  • Κανονικό: Από 8€ έως 45€

  • Φοιτητικό: 13€

  • ΑΜΕΑ: 5€

  • Ανέργων: 5€

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X