Κοινό μέτωπο δράσεων για το περιβάλλον

Σε κοινό μέτωπο δράσεων για την προστασία του περιβάλλοντος και τη βιώσιμη ενεργειακή ανάπτυξη, προχωρούν η Περιφέρεια και 6 δήμοι της Κρήτης, στοχεύοντας παράλληλα στην ευαισθητοποίηση των πολιτών και των φορέων, και στη θεσμοθέτηση της Εβδομάδας Περιβάλλοντος, η οποία ήδη πραγματοποιείται στο νησί.

Ο περιφερειάρχης, Σταύρος Αρναουτάκης και 6 δήμαρχοι της Κρήτης, Ηρακλείου, Ρεθύμνου, Χερσονήσου, Φαιστού, Μινώα Πεδιάδος και Μαλεβυζίου, που διακρίθηκαν σε αξιολόγηση Δήμων της Μεσογείου, παρουσίασαν χθες σε κοινή συνέντευξη Τύπου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, τις δράσεις και τις προοπτικές της Κρήτης στον ενεργειακό τομέα.

Στόχος μας, επεσήμαναν, είναι η καθαρή Κρήτη, η βιώσιμη ενεργειακή ανάπτυξη, η προστασία του περιβάλλοντος, η πράσινη Κρήτη.

Η Περιφέρεια και οι 6 δήμοι πήραν την πρωτοβουλία διοργάνωσης της πρώτης ενεργειακής εβδομάδας στην Κρήτη, που ολοκληρώνεται αύριο, στην οποία συμμετέχουν σχολεία, επιστημονικά ιδρύματα της Κρήτης, περιβαλλοντικές οργανώσεις, τα κέντρα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, εθελοντές κ.α.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα