Θα ξήλωναν τη γέφυρα της Χαλκίδας

Τι κοινό έχουν η Υψηλή Γέφυρα της Χαλκίδας η προτομή του αδικοχαμένου πιλότου Κώστα Ηλιάκη, οι μετασχηματιστές της ΔΕΗ που ηλεκτροδοτούν αντλιοστάσια σε όλη την Ελλάδα και το δίκτυο του ΟΣΕ; Ολα, έχουν γίνει στόχοι των κλεφτών μετάλλου που έχουν εξελιχθεί σε μάστιγα, ενώ οι κλοπές είναι πλέον επιδημία.

Μπροστά στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, μάλιστα, το υπουργείο Ανάπτυξης ετοιμάζει ρύθμιση με την οποία θα μετατρέπονται από πταίσμα σε κακούργημα τα αδικήματα που σχετίζονται με την κλοπή ή την κλεπταποδοχή καλωδίων ή άλλων υλικών του σιδηροδρομικού δικτύου. Παρά το γεγονός όμως ότι το πρόβλημα έχει λάβει ανεξέλεγκτες καταστάσεις, μόλις προχθές έγινε γνωστό ότι το ΣΔΟΕ θα αναλάβει την έρευνα στα χυτήρια χαλκού και στις επιχειρήσεις αγοράς σκραπ όπου καταλήγουν πολλά από τα κλοπιμαία.

Τα σίδερα στην Υψηλή Γέφυρα της Χαλκίδας έβαλε στο στόχαστρο μια συμμορία στην οποία συμμετείχαν έξι ρομά από 18 έως 56 ετών. Η αποψίλωση της Γέφυρας αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή, καθώς έγινε αντιληπτό το μαρκάρισμα που έκαναν με κόκκινη μπογιά στα σίδερα που θεωρούσαν σχετικά εύκολο να αποκολλήσουν. Και οι έξι συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω. Η απόπειρα κλοπής αποκαλύφθηκε την περασμένη Δευτέρα το απόγευμα.

Οι έξι ρομά, από καταυλισμό της Αττικής πήγαν, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, στη Χαλκίδα με μοναδικό σκοπό να προετοιμάσουν την επιχείρηση κλοπής μετάλλων. Μετά το μαρκάρισμα οι ίδιοι οι συνεργοί τους θα επέστρεφαν για την τελική φάση της επιχείρησης. Εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένη περίπτωση φθοράς και απόπειρα κλοπής.

ΠΗΓΗ: Τα Νέα

Σχετικά άρθρα