Καλοκαιρινή πίτα με λαχανικά

<div class="meta-author">
<div class="meta-author-wrapped" style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">Γράφτηκε απο <span class="vcard author"><span class="fn">Σπυριδούλα Νικομάνη / Διαιτολόγος-Διατροφολόγος</span></span></span></div>
<div class="meta-author-wrapped" style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;"><span class="vcard author"><span class="fn">Από την Επιστημονική Ομάδα του Διαιτολόγου-Διατροφολόγου Ευάγγελου Ζουμπανέα (<a href="http://www.diatrofi.gr">www.diatrofi.gr</a>)</span></span></span></div>
<div class="meta-author-wrapped" style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;"><span class="vcard author"><span class="fn"><br /></span></span></span></div>
</div>
<div class="entry-content">
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">Ένα από τα συνηθισμένα προβλήματα μιας νοικοκυράς είναι όταν φρούτα και λαχανικά έχουν αρχίσει και ωριμάζουν στο ψυγείο αρκετά και δε θέλει να τα πετάξει….Πιο κάτω θα φτιάξουμε μια ελαφριά και εύκολη πίτα με καλοκαιρινά λαχανικά, που ο καθένας μπορεί να προσαρμόσει ανάλογα με τις προτιμήσεις του.</span></p>
<p style="text-align: justify;"><strong><span style="font-size: small;"><span style="text-decoration: underline;">Υλικά:</span></span></strong></p>
<p style="text-align: justify;"><strong><span style="font-size: small;"><span style="text-decoration: underline;">Χυλός από αλεύρι ( χυλός τύπου λουκουμάδων )</span></span></strong></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">3 – 3 1/2 κούπες αλεύρι</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">1 κ.σ. Μαγιά</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">Νερό, αλάτι, ζάχαρη</span></p>
<p style="text-align: justify;"><strong><span style="font-size: small;"><span style="text-decoration: underline;">Γέμιση</span></span></strong></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">2-3 καρότα τριμμένα</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">2-3 κολοκυθάκια τριμμένα</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">1-2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">1 πιπεριά κόκκινη τριμμένη</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">1 πιπεριά πράσινη τριμμένη</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">1 πιπεριά πορτοκαλί τριμμένη</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">2 ώριμες ντομάτες τριμμένες</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">λάδι</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">αλάτι, πιπέρι, παπαρουνόσπορο</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">Τριμμένη παρμεζάνα ( προαιρετικά )</span></p>
<p style="text-align: justify;"><strong><span style="font-size: small;"><span style="text-decoration: underline;">Εκτέλεση:</span></span></strong></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">Λαδώνω και αλευρώνω ελαφρώς ένα ταψί μετρίου μεγέθους. Σε μια λεκάνη ετοιμάζω το χυλό ως εξής:Ρίχνω το αλεύρι και τη μαγιά ( την οποία έχω λιώσει σε μισό ποτήρι χλιαρό νερό με 1/2 κ.γ. ζάχαρη ). Προσθέτω σταδιακά χλιαρό και λίγο αλάτι, σε τέτοια ποσότητα ώστε στο τέλος να έχω ένα πηχτό χυλό όπως αυτόν για λουκουμάδες. Αφήνω τη λεκάνη με το χυλό να &lt;ξεκουραστεί&gt;.</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνω ελάχιστο λάδι και όλα τα λαχανικά τριμμένα και τα αφήνω να μαραθούν μέχρι να βγάλουν όλα τα ζουμιά τους. Προσθέτω αλάτι, πιπέρι και παπαρουνόσπορο.</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">Στη συνέχεια στο ταψί που έχω λαδώσει ρίχνω τα 2/3 του χυλού και απλώνω ομοιόμορφα να πάει παντού. Από πάνω καλύπτω με το μίγμα λαχανικών. Στο τέλος ολοκληρώνω την πίτα μου ρίχνωντας τον υπόλοιπο χυλό πάνω από τα λαχανικά σε τυχαία σημεία του ταψιού. Ρίχνω την τριμμένη παρμεζάνα και ψήνω στους 180 βαθμούς για 50 περίπου λεπτά. Η πίτα σερβίρεται κρύα με συνοδεία σαλάτας εποχής.</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="color: #3366ff;"><strong><span style="font-size: small;">Διαβάστε ακόμα: </span></strong></span></p>
<p style="text-align: justify;"><a href="https://boro.gr/3964/ftiaxe-spitiki-pita-me-elachistes-thermides" target="_blank"><span style="color: #3366ff;"><strong><span style="font-size: small;">Φτιάξε σπιτική πίτα με ελάχιστες θερμίδες!</span></strong></span></a></p>
<p style="text-align: justify;"><a href="https://boro.gr/4031/choriatiki-pita-me-lachanika-se-30" target="_blank"><span style="color: #3366ff;"><strong><span style="font-size: small;"><span>Χωριάτικη πίτα με λαχανικά σε 30'!</span></span></strong></span></a></p>
<p style="text-align: justify;"> </p>
</div>

Σχετικά άρθρα