Αρχική / Ειδικοί / Ψυχολόγοι / Ευγενία Σαρηγιαννίδη
Ευγενία Σαρηγιαννίδη  thumbnail

Ευγενία Σαρηγιαννίδη

Σπούδασε Ψυχολογία στο Τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Στο ίδιο πανεπιστήμιο και τμήμα ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές με αντικείμενο την Ψυχολογία και το Διαδίκτυο και τίτλο:  «Δυνητικές Κοινότητες: Κοινωνιο – Ψυχολογικές Προσεγγίσεις και Τεχνικές Εφαρμογές». Είναι Υποψήφια Διδάκτωρ Ψυχολογίας. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια επαγγελματικής εξειδίκευσης και έχει τις αντίστοιχες πιστοποιήσεις για την εξάσκηση κλινικού έργου. Έχει πραγματοποιήσει αρκετές ανακοινώσεις σε συνέδρια και δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά.


Διατηρεί γραφείο ψυχολόγου στην περιοχή  της Αθήνας και της Ελευσίνας. Συγχρόνως, είναι Συντονίστρια του Δικτύου Συμβουλευτικών Υπηρεσιών, Κοινωνικών Μελετών και Ψυχολογικής Υποστήριξης «psy-counsellors», που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, στην Κύπρο και στην Αυστρία. Έχει διδακτική εμπειρία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο στο Τμήμα Ψυχολογίας, στο Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ι.Δ.ΕΚ.Ε.), στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο και σε Ι.Ε.Κ. της Αττικής. Επίσης, απασχολήθηκε για ένα χρόνο ως επιστημονική υπεύθυνος σε γραφείο βουλευτή.


Έχει πραγματοποιήσει ένα μεγάλο αριθμό διαλέξεων, παρεμβάσεων και ομιλιών γύρω από θέματα ψυχολογίας, εκπαίδευσης, και διαχείρισης προβλημάτων καθημερινής ζωής σε όλη την Ελλάδα.


Έχει οργανώσει και συντονίσει στο Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας τρεις διεπιστημονικές συναντήσεις με θεματικό άξονα τα ψυχολογικά, κοινωνικά και πολιτισμικά προβλήματα των κατοίκων του Θριασίου Πεδίου, καθώς επίσης έχει διοργανώσει  σε συνεργασία με gallery συλλογική έκθεση ζωγραφικής με θέμα «Ψυχολογία και Τέχνη». Διατηρεί μόνιμη στήλη στην μηνιαία εφημερίδα «Ποντιακή Γνώμη», εκδόσεις Ινφογνώμων, όπου διαπραγματεύεται θέματα γύρω από την κρίση ταυτότητας καθώς και τα ψυχολογικά και κοινωνιοψυχολογικά προβλήματα των ατόμων. Αρθρογραφεί επίσης στην ναυτιλιακή εφημερίδα «Maritime Economies» σχετικά με ζητήματα που αφορούν το ναυτικό επάγγελμα και τη ναυτική οικογένεια. Επίσης, είχε οργανώσει και συντονίσει μια εβδομαδιαία εκπομπή στο ιντερνετικό κανάλι «VMEDIA», με τίτλο «Σε Κατάσταση Εκτάκτου Ανάγκης», η οποία ασχολείται με θέματα κοινωνικών και πολιτικών νοοτροπιών της σύγχρονης κοινωνίας, με καλεσμένους ακαδημαϊκούς, πολιτικούς και επαγγελματίες ψυχικής υγείας. Επιπρόσθετα, έχει σποραδικές εμφανίσεις στη συμβατική τηλεόραση, ως προσκεκλημένη διαφόρων εκπομπών, καθώς και στο ραδιόφωνο. Κατά καιρούς αρθρογραφεί σε έντυπα του ημερήσιου τύπου γύρω από θέματα παρεμφερή της ειδικότητάς της.  


Είναι μέλος του Πανελλήνιου Ψυχολογικού Συλλόγου, του Μητρώου Ψυχολόγων Κύπρου και της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΕΛ.Ε.ΣΥ.Π.). Συμμετείχε ως Υποψήφια Ευρωβουλευτής στις εκλογές του 2014 και ως Υποψήφια Βουλευτής Επικρατείας στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015.


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X