Burger με κινόα και γλυκοπατάτα

<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;"><strong>Υλικά</strong></span><br /><span style="font-size: small;"> 2 γλυκοπατάτες μέτριες, καθαρισμένες και κομμένες σε κυβάκια</span><br /><span style="font-size: small;"> 3/4 φλιτζ. κινόα μαγειρεμένη</span><br /><span style="font-size: small;"> 1/4 φλιτζ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο</span><br /><span style="font-size: small;"> 1/4 φλιτζ. καλαμπόκι</span><br /><span style="font-size: small;"> 1/2 φλιτζ. ψίχουλα ψωμιού</span><br /><span style="font-size: small;"> 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες</span><br /><span style="font-size: small;"> 2 κ.σ. σάλτσα μπάρμπεκιου</span><br /><span style="font-size: small;"> 1 κ.γλ. κύμινο</span><br /><span style="font-size: small;"> 1/2 κ.γλ. αλάτι</span><br /><span style="font-size: small;"> ντομάτα</span><br /><span style="font-size: small;"> μαρούλι</span><br /><span style="font-size: small;"> ψωμί για μπέργκερ</span></p>
<p style="text-align: justify;"> </p>
<div class="info-title" style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;"><strong>Εκτέλεση</strong></span></div>
<div>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">Ξεπλένουμε την κινόα σε πολύ νερό, τρίβοντας τους σπόρους με το χέρι ώστε να φύγει η πικρή γεύση της φλούδας. Στη συνέχεια στραγγίζουμε, τοποθετούμε σε κατσαρόλα και ρίχνουμε το νερό. Προσθέτουμε το αλάτι και βράζουμε για 15 – 20 λεπτά (το μέγιστο) σε μέτρια θερμοκρασία. Απομακρύνουμε από το μάτι και αφήνουμε για λίγο να κρυώσει η κινόα.  </span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε νερό. Στο σημείο βρασμού, ρίχνουμε την γλυκοπατάτα κομμένη σε κυβάκια και αφήνουμε να βράσει για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Μεταφέρουμε την γλυκοπατάτα σε ένα μπολ και την λιώνουμε με το πιρούνι. Προσθέτουμε την μαγειρειμένη κινόα και ανακατεύουμε καλά.</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καλαμπόκι, τα ψίχουλα, το σκόρδο, τη σάλτσα μπάρμπεκιου, το κύμινο και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά.</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">Πλάθουμε έξι μπιφτέκια σε ίδιο μέγεθος και ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να πάρουν καφετί χρώμα και οι δύο πλευρές. Τοποθετούμε τα μπιφτέκια στα ψωμάκια, προσθέτουμε από μια φέτα ντομάτα και μερικές ροδέλες κρεμμύδι και σερβίρουμε.</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;"> </span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;"><strong>Τip:</strong> μπορείτε να αντικαταστήσετε τις γλυκοπατάτες με πατάτες.</span></p>
<p><strong><span style="font-size: small;">Συνταγή για 6 μερίδες</span></strong></p>
<p><strong><span style="font-size: small;"><span style="color: #3366ff;">Διαβάστε ακόμα: </span></span></strong></p>
<p><a href="https://boro.gr/89622/to-kalytero-burger" target="_blank"><strong><span style="font-size: small;"><span style="color: #3366ff;"><span>Το καλύτερο burger</span></span></span></strong></a></p>
<p><strong><span style="color: #3366ff;"><br /></span></strong></p>
<p> </p>
</div>

Σχετικά άρθρα