«Παγώνουν» οι βασικοί μισθοί των βουλευτών

Το “πάγωμα” των βασικών τους μισθών (στα επίπεδα του 2009) μέχρι το τέλος του 2013 αποφάσισαν οι Βούλγαροι βουλευτές, εγκρίνοντας το σχετικό ψήφισμα που προτάθηκε στην Ολομέλεια από τον πρόεδρο του κοινοβουλίου Μιχαήλ Μίκοφ και το οποίο έλαβε 216 ψήφους υπέρ και μία κατά. Ο κ. Μίκοφ χαρακτήρισε αυτή την απόφαση “πράξη αλληλεγγύης” προς τους πολίτες εν μέσω της κρίσης.

Ο ίδιος σημείωσε ότι η απόφαση θα επηρεάσει το επίπεδο των μισθών ανώτατων αξιωματούχων, συμπεριλαμβανομένων του προέδρου, του πρωθυπουργού και των επικεφαλής των ανώτατων δικαστηρίων, “των οποίων τα εισοδήματα θα ‘παγώσουν'” όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στην αρχική ψηφοφορία, η πρόταση του κ. Μίκοφ στηρίχθηκε ομόφωνα από 199 βουλευτές, αλλά η βουλευτής Ντεσισλάβα Ατανάσοβα από το κόμμα GERB ζήτησε επαναληπτική ψηφοφορία, διότι – όπως είπε- “το κόμμα “Ατάκα” έμεινε εκτός της διαδικασίας, παρά το γεγονός ότι οι βουλευτές του είχαν εκφράσει την επιθυμία για το ‘πάγωμα’ των μισθών”. Η κ. Ατανάσοβα τόνισε πως η μη συμμετοχή των βουλευτών του “Ατάκα” στην ψηφοφορία “είναι σημάδι δημαγωγίας”.

Αρχικά, ο κ. Μίκοφ δεν ανέγνωσε το κείμενο της πρότασής του, με αποτέλεσμα να προκαλέσει την αντίδραση της πρώην προέδρου της Βουλής, βουλευτή του GERB Τσέτσκα Τσάτσεβα, γι’ αυτή την παράλειψη. Στη συνέχεια, ο κ. Μίκοφ ζήτησε “συγγνώμη” από το Σώμα και ανέγνωσε το κείμενο της πρότασης. Ο κ. Μίκοφ είπε πως η πρότασή του αφορούσε το “πάγωμα” των μισθών μόνο για έξι μήνες, διότι, όπως είπε, οι προσπάθειες της νέας κυβέρνησης να ενισχύσει τα εισοδήματα των πολιτών μπορούν να έχουν αποτελέσματα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα