Αρχική / Ψυχολογία / Παιδί / Πρώτο μπάνιο στη θάλασσα: τι πρέπει να γνωρίζουν οι νέοι γονείς
Πρώτο μπάνιο στη θάλασσα: τι πρέπει να γνωρίζουν οι νέοι γονείς thumbnail

Πρώτο μπάνιο στη θάλασσα: τι πρέπει να γνωρίζουν οι νέοι γονείς

Έχει μπει το καλοκαίρι για τα καλά, έχουν περάσει οι πρώτοι καύσωνες και ετοιμάζεστε για τις πρώτες σας διακοπές με το νέο μέλος της οικογένειας; Αγχώνεστε για το πρώτο του μπανάκι στη θάλασσα; Τι ώρα να το πάτε, αν θα του αρέσει το νερό, αν θα παίξει στην άμμο;
Μην πολυαγχώνεστε! Το παιδί εξοικειώνεται σιγά σιγά με τη θάλασσα και είναι φυσιολογικό στην αρχή να έχει κάποιες αντιδράσεις που μπορεί να σας προβληματίσουν και να σας κάνουν να πιστέψετε ότι δεν του αρέσει.
Κάντε μικρά μικρά βηματάκια κάθε φορά, αφήστε το μωράκι σας να εξοικειωθεί με το νερό προσφέροντας του ωστόσο την ασφάλεια της αγκαλιάς σας.


Προτού μπείτε στη θάλασσα, δοκιμάστε να του βρέξετε τα πόδια με ένα παιδικό ποτιστηράκι ή κουβαδάκι και δείτε τις αντιδράσεις του. Αν δείτε ότι αντιδρά αρνητικά, μην περάσετε ακόμα στο επόμενο στάδιο. Αφήστε το να εξοικειωθεί πρώτα με το νερό.


Μπείτε μαζί αγκαλιά, κρατήστε το γερά, ρίξτε του νεράκι στην πλατούλα και παίξτε μαζί του, ώστε να εξοικειωθεί με τη θάλασσα, αρχικά στην αγκαλιά σας. Μπορείτε να το βάλετε και στον ώμο σας και να βουτήξετε λίγο στη θάλασσα στα ρηχά ώστε να βραχούν λίγο τα ποδαράκια του.


 
Αν δείτε ότι του αρέσει το νερό, μπορείτε να περάσετε στο επόμενο βήμα που είναι ένα παιδικό σωσίβιο. 


Πέρα και πάνω απ' όλα, δε χρειάζεται άγχος ούτε πίεση! Η πρώτη αντίδραση των παιδιών σε νέα "περιβάλλοντα" είναι συνήθως αρνητική! Μην απογοητευτείτε, μην αγχώνεστε και μην το πιέσετε! Γιατί μπορεί έτσι όντως να φοβηθεί τη θάλασσα και να μην τη θέλει μετά για καιρό… 


Για να εξοικειωθεί το παιδί με το νερό, υπάρχει και το baby swimming που είναι πολύ της μόδας τα τελευταία χρόνια και ξεκινά από πολύ βρεφική ηλικία. Είναι και μια ξεχωριστή δραστηριότητα που μπορείτε να μοιράζεστε με το μικρό σας!… 


Πηγή: naitreetgrandir.fr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X