Κοτο-τυροπιτάκια ολικής άλεσης!

<div class="meta-author">
<div class="meta-author-wrapped"><span style="font-size: small;">Γράφτηκε απο <span class="vcard author"><span class="fn">Αναστασία Κίμογλου/ Διαιτολόγος- Διατροφολόγος</span></span></span></div>
<div class="meta-author-wrapped"><span style="font-size: small;"><span class="vcard author"><span class="fn">Από την Επιστημονική Ομάδα του Διαιτολόγου-Διατροφολόγου Ευάγγελου Ζουμπανέα (<a href="http://www.diatrofi.gr">www.diatrofi.gr</a>)</span></span></span></div>
<div class="meta-author-wrapped"><span style="font-size: small;"><span class="vcard author"><span class="fn"><br /></span></span></span></div>
</div>
<div class="entry-content">
<div class="entry-content">
<p><strong><span style="font-size: small;">Υλικά για 30 κομμάτια (των 20 γρ.):</span></strong></p>
<ul>
<li><span style="font-size: small;">400 γρ. ανθότυρο</span></li>
<li><span style="font-size: small;">100 γρ. ψητό κοτόπουλο σε μικρά κυβάκια</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 αυγά</span></li>
<li><span style="font-size: small;">50 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης</span></li>
<li><span style="font-size: small;">φρέσκα αρωματικά της αρεσκείας μας ψιλοκομμένα</span></li>
<li><span style="font-size: small;">αλάτι και πιπέρι</span></li>
<li><span style="font-size: small;">2 κ.σ. ελαιόλαδο</span></li>
</ul>
<p><strong><span style="font-size: small;">Εκτέλεση:</span></strong></p>
<ul>
<li><span style="font-size: small;">Βάζουμε το τυρί σε ένα μπολ, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και με ένα πιρούνι ομογενοποιούμε το μείγμα.</span></li>
<li><span style="font-size: small;">Μπορεί να χρειαστεί λίγο παραπάνω αλεύρι αν τα αυγά είναι μεγάλα ή το τυρί να έχει παραπάνω υγρασία.</span></li>
<li><span style="font-size: small;">Γενικά προσέχουμε λίγο με το αλεύρι για να μην βγουν πολύ στεγνά και “αλευρένια” τα πιτάκια μας. Πρέπει να βάζουμε ίσα ίσα μέχρι η ζύμη να μην κολλάει και να πλάθεται εύκολα.</span></li>
<li><span style="font-size: small;">Πλάθουμε μπαλάκια και τα βάζουμε σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 20 λεπτά τουλάχιστον ανάλογα βέβαια με το μέγεθος που έχουμε πλάσει τα πιτάκια μας.</span></li>
</ul>
</div>
<p style="text-align: justify;"><span style="color: #3366ff;"><strong><span style="font-size: small;">Διαβάστε ακόμα:</span></strong></span></p>
<p style="text-align: justify;"><a href="https://boro.gr/3961/dokimaste-kotopita-me-manitaria" target="_blank"><strong><span style="font-size: small; color: #3366ff;">Δοκιμάστε κοτόπιτα με μανιτάρια!</span></strong></a></p>
<p style="text-align: justify;"><a href="https://boro.gr/31893/poygkia-me-manitaria-kai-kotopoylo" target="_blank"><span style="color: #3366ff;"><strong><span style="font-size: small;">Πουγκιά με μανιτάρια και κοτόπουλο!</span></strong></span></a></p>
</div>

Σχετικά άρθρα