Η εκσπερμάριση καταπολεμά τον καρκίνο του προστάτη thumbnail

Η εκσπερμάριση καταπολεμά τον καρκίνο του προστάτη

Όσοι από τους κυρίους που μας διαβάζετε εκσπερματίζετε τουλάχιστον 21 φορές το μήνα, πέρα από την απόλαυση, κερδίζετε και πόντους στην υγεία σας. Αυτό θα πει «με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια».


Σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, οι άνδρες που «ολοκληρώνουν» τουλάχιστον 21 φορές το μήνα μειώνουν σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του προστάτη σε σχέση με εκείνους που «ολοκληρώνουν» μόλις 4 έως 7 φορές. Μάλιστα, τα θετικά αυτά ευρήματα δεν εξαρτώνται από το αν οι άνδρες έρθουν σε οργασμό μέσω αυνανισμού ή σεξουαλικής επαφής.


Οι επιστήμονες ανέλυσαν δεδομένα 31.925 υγιών ανδρών, οι οποίοι συμπλήρωσαν ένα ερωτηματολόγιο σχετικά με τη συχνότητα εκσπερμάτισής τους το 1992. Στη συνέχεια, εστίασαν στους άνδρες ηλικίας 20-29 και 40-49 ετών, συμπεριλαμβάνοντας δεδομένα και από το προηγούμενο έτος. Οι άνδρες αυτοί παρακολουθούνταν από τους ειδικούς μέχρι το 2010 και περίπου 3.839 από τους συμμετέχοντες διαγνώστηκαν με καρκίνο του προστάτη στη διάρκεια της έρευνας.


Πώς η εκσπερμάτιση μειώνει τον κίνδυνο του καρκίνου;


Αν και οι ερευνητές δεν ασχολήθηκαν με το γιατί η εκσπερμάτιση προστατεύει από τον καρκίνο του προστάτη, ωστόσο, προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει ότι βοηθά στο να απομακρυνθούν από τον αδένα ουσίες, οι οποίες προκαλούν καρκίνο και λοιμώξεις. Επίσης, η εκσπερμάτωση μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής του προστάτη, η οποία είναι γνωστή αιτία καρκίνου.


Τα αποτελέσματα δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό «Ευρωπαϊκή Ουρολογία» (“European Urology”).


Μαρία Παπαδοδημητράκη


Διαβάστε ακόμα:


Yπερπλασία προστάτη: Τι παθαίνει ο άνδρας όταν ο προστάτης "μεγαλώνει"


Προστάτης – Μάθε πώς να τον προστατέψεις

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X