Τσίζκεϊκ λεμόνι με αναρή

<p><span style="font-size: small;">ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ 8-10 ΑΤΟΜΑ)</span><br /><span style="font-size: small;">1 φλ. αλεσμένα μπισκότα,</span><br /><span style="font-size: small;">4 κουταλιές λιωμένο βούτυρο,</span><br /><span style="font-size: small;">1 κουταλάκι ψιλό ξύσμα λεμονιού,</span><br /><span style="font-size: small;">Λίγο λάδι για άλειμμα,</span><br /><span style="font-size: small;">Φετάκια λεμονιού για γαρνίρισμα (προαιρετικά).</span></p>
<p><strong><span style="font-size: small;">Γέμιση</span></strong><br /><span style="font-size: small;">1 κιλό φρέσκια ανάλατη αναρή,</span><br /><span style="font-size: small;">2 γεμάτα κουταλάκια ξύσμα λεμονιού,</span><br /><span style="font-size: small;">1/3 φλ. χυμός λεμονιού,</span><br /><span style="font-size: small;">2 κουταλιές λικέρ λεμόνι (Limoncello),</span><br /><span style="font-size: small;">150 γρ. (½ βαζάκι των 300γρ. ή περίπου ½ φλ.) έτοιμο λεμονόπηγμα (Lemon Curd),</span><br /><span style="font-size: small;">1 φλ. ζάχαρη,</span><br /><span style="font-size: small;">2 ½ κουταλιές κορν φλάουερ.</span></p>
<p><strong><span style="font-size: small;">ΕΚΤΕΛΕΣΗ</span></strong></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">Ντύνετε με αντικολλητική λαδόκολλα τον πάτο μιας φόρμας με βάση που βγαίνει διαμέτρου 20 εκ. και λαδώνετε το εσωτερικό της. Αναμιγνύετε τα αλεσμένα μπισκότα με το ξύσμα και το λιωμένο βούτυρο μέχρι να υγραθούν. Συμπιέζετε το μίγμα να καλύψει τον πάτο της φόρμας και τη βάζετε στην κατάψυξη. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170°C. </span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">Βάζετε όλα τα υλικά της γέμισης στο πολυμίξερ ή το μπλέντερ και τα χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αδειάζετε το μίγμα στη φόρμα και τη βάζετε πάνω στο ταψί του φούρνου, στη μέση του φούρνου. Τοποθετείτε στη βάση του φούρνου ένα μεταλλικό ταψί και βάζετε μέσα μέχρι 3 περίπου δάχτυλα ζεστό νερό (οι ατμοί θα βοηθήσουν το τσίζκεϊκ να μη σκάσει). </span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">Χαμηλώνετε τον θερμοστάτη στους 150°C και ψήνετε το τσίζκεϊκ για 1 ώρα και 10 λεπτά, μέχρι να πήξει, όμως στο κέντρο του να είναι ακόμα ελαφρά υγρό. Το βγάζετε από τον φούρνο και το βάζετε αμέσως στο ψυγείο για να μη σκάσει. Το αφήνετε να κρυώσει εντελώς. </span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">Όταν κρυώσει εντελώς, το ξεφορμάρετε προσεκτικά και το σερβίρετε, αν θέλετε, το γαρνίρετε με φετάκια λεμονιού. Το τσίζκεϊκ είναι καλύτερο την επόμενη μέρα και μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο μέχρι και 3-4 μέρες.</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">ΠΗΓΗ: www.xrysessyntages.com</span></p>
<p style="text-align: justify;"><a href="/91398/tsiz-keik-me-lemoni-anthotyro-kai-elaxistes-thermides" target="_blank"><span style="font-size: small;"><span>Τσιζ κέικ με λεμόνι, ανθότυρο και ελάχιστες θερμίδες</span></span></a></p>

Σχετικά άρθρα