Γλυκό ψυγείου για όλες τις περιστάσεις

<p style="text-align: justify;"><strong><span style="font-size: small;">Υλικά Συνταγής</span></strong><br /><strong><span style="font-size: small;">Για την κρέμα σοκολάτα</span></strong></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">1 λίτρο φρέσκο γάλα</span><br /><span style="font-size: small;">3/4 φλιτζ. ζάχαρη</span><br /><span style="font-size: small;">4 κ.σ. γεμάτες κορν φλάουρ</span><br /><span style="font-size: small;">1 κ.σ. κακάο</span><br /><span style="font-size: small;">1/2 φλιτζ. ξύσμα κουβερτούρα</span><br /><span style="font-size: small;">Για την κρέμα βανίλια</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">1 λίτρο φρέσκο γάλα</span><br /><span style="font-size: small;">3/4 φλιτζ. ζάχαρη</span><br /><span style="font-size: small;">4 κ.σ. γεμάτες κορν φλάουρ</span><br /><span style="font-size: small;">1 βανίλια (μπαστουνάκι)</span><br /><span style="font-size: small;">Για το στήσιμο</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">1½ πακέτο μπισκότα πτι μπερ</span><br /><span style="font-size: small;">1 φλιτζ. φρέσκο γάλα</span><br /><span style="font-size: small;">2 κ.σ. κονιάκ</span><br /><span style="font-size: small;">1/2 φλιτζ. ξύσμα κουβερτούρα</span><br /><span style="font-size: small;">Εκτέλεση</span></p>
<p style="text-align: justify;"><strong><span style="font-size: small;">Για την κρέμα σοκολάτας</span></strong></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">Κρατάμε 1 φλιτζάνι γάλα από το 1 λίτρο. Το υπόλοιπο το βάζουμε σε κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά μαζί με τη ζάχαρη. Διαλύουμε το κορν φλάουρ και το κακάο στο γάλα που κρατήσαμε. Μόλις ζεσταθεί το γάλα στην κατσαρόλα, προσθέτουμε, ανακατεύοντας καλά με σύρμα, το διαλυμένο κορν φλάουρ. Αφήνουμε λίγα λεπτά να πήξει η κρέμα. Μόλις έρθει σε σημείο βρασμού, την αποσύρουμε. Τότε, προσθέτουμε το ξύσμα σοκολάτας κι ανακατεύουμε.</span></p>
<p style="text-align: justify;"><strong><span style="font-size: small;">Για την κρέμα βανίλιας</span></strong></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">Κρατάμε 1 φλιτζάνι γάλα. Το υπόλοιπο το βάζουμε στη φωτιά με τη ζάχαρη. Χαράζουμε το μπαστούνι της βανίλιας κατά μήκος και με τη λάμα μαχαιριού αφαιρούμε τους σπόρους. Τους ρίχνουμε στο γάλα. Το αφήνουμε να ζεσταθεί. Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο κρύο γάλα που κρατήσαμε και το ρίχνουμε, ανακατεύοντας στην κατσαρόλα. Μόλις πήξει, αποσύρουμε από τη φωτιά.</span></p>
<p style="text-align: justify;"><strong><span style="font-size: small;">Για το στήσιμο του γλυκού</span></strong></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">Βάζουμε σε ένα μπολ το κρύο γάλα και το κονιάκ. Βουτάμε ένα ένα τα μπισκότα και τα στρώνουμε σε διάφανο, πυρίμαχο, τετράγωνο σκεύος. Αδειάζουμε σε μία στρώση την κρέμα σοκολάτας. Επαναλαμβάνουμε μία στρώση μπισκότα βουτηγμένα στο γάλα-κονιάκ. Πατάμε τα μπισκότα ελαφρά, να κολλήσουν στην κρέμα. Αδειάζουμε από πάνω την κρέμα βανίλιας. Θρυμματίζουμε λίγα μπισκότα και πασπαλίζουμε το γλυκό. Τέλος, πασπαλίζουμε με ξύσμα σοκολάτας. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και το διατηρούμε στο ψυγείο.</span></p>
<p style="text-align: justify;"> </p>
<h1 class="single-recipe-title print-margin"><span style="font-size: small;">www.argiro.gr</span></h1>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">Διαβάστε ακόμα:</span></p>
<p style="text-align: justify;"><a href="https://boro.gr/132095/glyko-psygeioy-krema-sokolata" target="_blank"><span style="font-size: small;"><span>Γλυκό ψυγείου Κρέμα-Σοκολάτα</span></span></a></p>
<p style="text-align: justify;"><a href="https://boro.gr/76962/3-syntages-gia-glyka-psygeioy-se-5-lepta" target="_blank"><span style="font-size: small;">3 συνταγές για γλυκά ψυγείου σε 5 λεπτά</span></a></p>

Σχετικά άρθρα