Φ.Γεννηματά: Το ΠΑΣΟΚ δεν εκβιάζεται από κανέναν

“Συνεργαζόμαστε με τη Ν.Δ., αλλά δεν είμαστε ίδιοι, δεν ταυτιζόμαστε, διατηρούμε τις διαφορές μας και πρέπει να γίνει κατανοητό ότι μιλάμε για μια κυβέρνηση συνεργασίας, άρα μια κυβέρνηση που πρέπει να στηρίζεται στη συνεννόηση και όχι στον αιφνιδιασμό”, δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά σχετικά με τη στάση του κόμματος απέναντι στην τρικομματική κυβέρνηση και τη Ν.Δ.

Σε ερώτηση αν το ΠΑΣΟΚ ανεβάζει τους τόνους της κριτικής προς την κυβέρνηση και τη Ν.Δ. λόγω των χαμηλών ποσοστών που δείχνουν οι δημοσκοπήσεις η κ. Γεννηματά απάντησε: “Είναι μια σταθερή γραμμή κεντρική απόφαση του ΠΑΣΟΚ κι είναι πολύ ξεκάθαρο ότι στηρίζουμε εκεί που επιβάλλει το εθνικό συμφέρον τις αποφάσεις που πρέπει να πάρει η χώρα. Αλλά διατηρούμε ακέραιες τις διαφορές μας και στηρίζουμε τις διαφορές μας, ιδιαίτερα σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ανεργία, την κοινωνική δικαιοσύνη, την κοινωνική συνοχή και τις αξίες μας”.

“Μιλάμε για μια κυβέρνηση συνεργασίας που πρέπει να στηρίζεται στον σεβασμό και όχι στον εκβιασμό, στις αμοιβαίες υποχωρήσεις και όχι στο δίκαιο του ισχυρού”, είπε η κ. Γεννηματά και πρόσθεσε: “Το ΠΑΣΟΚ δεν εκβιάζεται από κανέναν. Στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα ότι συνεργαζόμαστε και δεν ταυτιζόμαστε και βεβαίως δεν δεχόμαστε υποδείξεις ευθύνης από κανέναν και ιδιαίτερα από όσους εκτόξευσαν το έλλειμμα και το χρέος, όσους οδήγησαν τη χώρα σε πρόωρες εκλογές, όσους δεν στήριξαν από την αρχή την προσπάθεια, όσους δεν μπόρεσαν να βρουν ούτε ένα ευρώ από τα 18 δισ. που έταζαν στα Ζάππεια. Και θέλουμε να κάνουμε ξεκάθαρο ότι ναι η χώρα έχει ανάγκη από κοινωνική συναίνεση. Δεν αντέχει να βιώσει έναν άλλο διχασμό. Αλλά προφανώς είναι ευθύνη όλων η εθνική συνεννόηση και όχι μόνον υποχρέωση του ΠΑΣΟΚ”.

Η κ. Γεννηματά μίλησε στην κοινή συνέλευση των Ν.Ε. Α΄και Β΄ Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ ενόψει των εκλογών της Κυριακής για την ανάδειξη των γραμματειών των κομματικών οργανώσεων και υπογράμμισε: “Το ΠΑΣΟΚ ολοκληρώνει τη συγκρότηση των οργάνων του. Είμαστε εδώ γιατί θέλουμε να απευθυνθούμε σε όλα τα μέλη και στελέχη της μεγάλης παράταξης μας. Θέλουμε να μοιραστούμε μαζί τους την αγωνία μας για την πορεία της παράταξης και την πορεία της χώρας. Το ΠΑΣΟΚ σήκωσε πάνω του πολύ μεγάλες ευθύνες μεγαλύτερες από αυτές που του αναλογούσαν για να μπορέσει να στηριχθεί η χώρα. Θεωρώ, όμως, ότι σιγά – σιγά η κοινωνία αρχίζει να αντιλαμβάνεται γιατί αναγκαστήκαμε να κάνουμε αυτό τον ιστορικό συμβιβασμό. Γιατί αναγκαστήκαμε να υλοποιήσουμε τιμωρητικές πολιτικές που μας επέβαλαν οι συντηρητικοί της Ευρώπης. Γιατί υποχρεωθήκαμε να προχωρήσουμε σε μια συνεργασία με τη Ν.Δ. που ήταν πάντα ο ιστορικός μας αντίπαλος”.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα