Χωριάτικη τάρτα με πιπεριά Φλωρίνης

<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">Συνταγή για χωριάτικη τάρτα με ελιά, πιπεριά Φλωρίνης και βασιλικό!</span></p>
<p style="text-align: justify;"><strong><span style="font-size: small;">Υλικά</span></strong></p>
<ul style="text-align: justify;">
<li class="ingredient reveal"><span class="text" style="font-size: small;">2 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις</span></li>
<li class="ingredient reveal"><span class="text" style="font-size: small;">αλάτι</span></li>
<li class="ingredient reveal"><span class="text" style="font-size: small;">10 ελιές μαύρες, απυρήνωτες και ψιλοκομμένες</span></li>
<li class="ingredient reveal"><span class="text" style="font-size: small;">1 κρόκος αυγού</span></li>
<li class="ingredient reveal"><span class="text" style="font-size: small;">3 κ.σ. ελαιόλαδο</span></li>
<li class="ingredient reveal"><span class="text" style="font-size: small;">3 πιπεριές Φλωρίνης μεγάλες, ωρίς σπόρους, κομμένες στα τέσσερα</span></li>
<li class="ingredient reveal"><span class="text" style="font-size: small;">200 γρ. τυρί κρέμα</span></li>
<li class="ingredient reveal"><span class="text" style="font-size: small;">1 φλιτζ. βαρελίσια φέτα σε τρίμμα</span></li>
<li class="ingredient reveal"><span class="text" style="font-size: small;">4 κ.σ. γάλα</span></li>
<li class="ingredient reveal"><span class="text" style="font-size: small;">3 αυγά</span></li>
<li class="ingredient reveal"><span class="text" style="font-size: small;">3 κ.σ. βασιλικός φρέσκος, ψιλοκομμένος</span></li>
<li class="ingredient reveal"><span class="text" style="font-size: small;">φρεσκοτριμμένο πιπέρι</span></li>
</ul>
<div>
<div class="info-title" style="text-align: justify;"><strong><span style="font-size: small;">Εκτέλεση</span></strong></div>
<div>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">Προθερμαίνουμε σε αντιστάσεις στους 200οC για 15΄. </span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι σε μπολ. Κάνουμε λακούβα. Χτυπάμε 1 αυγό, τον κρόκο, το ελαιόλαδο και 1 κ.σ. νερό. Το προσθέτουμε στο αλεύρι, καθώς και τις ελιές. Ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα τοιχώματα και να μην κολλάει στα χέρια. Σε αλευρωμένη επιφάνεια ζυμώνουμε για 5΄. Καλύπτουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 30΄. Χρησιμοποιούμε λαδωμένο ταψάκι 22 εκ. Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο με πλάστη ή τη δουλεύουμε με τα δάχτυλα σαν πλαστελίνη, καλύπτοντας τη βάση και τα τοιχώματα του ταψιού. </span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">Τρυπάμε με πιρούνι την επιφάνεια. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και παγώνουμε για 20΄. Τοποθετούμε τις κομμένες πιπεριές σε σχάρα στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για 12΄-15΄ μέχρι να μαυρίσει η φλούδα. Αμέσως τις βάζουμε σε σακουλίτσα και αφήνουμε 10΄. </span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">Τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες. Βγάζουμε τη φόρμα με το ζυμάρι από το ψυγείο, στρώνουμε επάνω ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και βάζουμε λίγο ρύζι ή λίγα όσπρια σαν βαρίδι. Την ψήνουμε για 10΄. Αφαιρούμε το χαρτί και ψήνουμε για ακόμη 5΄. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 170οC. </span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα να αφρατέψει. Προσθέτουμε τη φέτα, τα αυγά και το γάλα και χτυπάμε να ομογενοποιηθούν. Τέλος, προσθέτουμε τις πιπεριές, το βασιλικό, τρίβουμε το πιπέρι και δοκιμάζουμε μήπως χρειάζεται λίγο αλάτι ακόμα. Αδειάζουμε το μείγμα στη μισοψημένη τάρτα και ψήνουμε για 25΄.</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;"> </span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">Για 6 μερίδες</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">Χρόνος ψησίματος: 40 λεπτά</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">Πηγή: www.argiro.gr, www.mamapeinao.gr</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">Διαβάστε ακόμα:</span></p>
<p style="text-align: justify;"><a href="/27681/tarta-me-fresko-tyri-dyosmo-kai-amygdala" target="_blank"><span style="font-size: small;"><span>Τάρτα με φρέσκο τυρί, δυόσμο και αμύγδαλα!</span></span></a></p>
<p style="text-align: justify;"><a href="/4011/kolokuthopita-light-me-250-thermides" target="_blank"><span style="font-size: small;">Κολοκυθόπιτα light με 250 θερμίδες!</span></a></p>
<p style="text-align: justify;"> </p>
</div>
</div>

Σχετικά άρθρα