Αποφασισμένος στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα είναι αποφασισμένος να χρησιμοποιήσει όλα τα απαραίτητα εργαλεία στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, δήλωσε ένας εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, όταν ρωτήθηκε για το γεγονός ότι η τηλεφωνική εταιρεία Verizon παραδίδει καθημερινά στις αρχές τηλεφωνικά αρχεία σχετικά με τους πελάτες της.

Ο εκπρόσωπος Τζον Έρνεστ, μιλώντας σε δημοσιογράφους μέσα στο προεδρικό αεροσκάφος που μεταφέρει τον Ομπάμα στη Βόρεια Καρολίνα, είπε ότι εφαρμόζονται αυστηροί έλεγχοι ώστε να διασφαλιστεί ότι η συλλογή δεδομένων από τις υπηρεσίες πληροφοριών δεν παραβιάζει τις πολιτικές ελευθερίες.

Οι υπηρεσίες πληροφοριών ενεργούν έχοντας την έγκριση των δικαστικών αρχών και η δράση τους είναι “εν γνώσει του Κογκρέσου” το οποίο την επιβλέπει, πρόσθεσε ο Έρνεστ.

Η δικαστική εντολή με την οποία επιτρέπεται η συλλογή τηλεφωνικών αρχείων δεν σημαίνει ότι επιτρέπεται στην κυβέρνηση να ακούει τις τηλεφωνικές συνομιλίες του οποιουδήποτε, σημείωσε. Επίσης, στις πληροφορίες που παραδίδονται δεν περιλαμβάνεται το περιεχόμενο των τηλεφωνικών επικοινωνιών, ούτε τα ονόματα των πελατών της εταιρείας, τόνισε ο εκπρόσωπος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα