Βλήτα και αλμυρίκια με πατάτες και αυγά

<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">Τα βλήτα με την έντονη και δροσερή γεύση τους, είναι τα χόρτα του καλοκαιριού. Τα μαγειρέψαμε στο «Γ» Ιουλίου με αυγά, αλμυρίκια, σάλτσα ντομάτας και φέτα.</span></p>
<p style="text-align: justify;"><strong><span style="font-size: small;">Υλικά</span></strong></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">300 γρ. βλίτα + 200 γρ. αλμυρίκια, καθαρισμένα</span><br /><span style="font-size: small;">400 γρ. πατάτες, κομμένες σε μέτριους κύβους</span><br /><span style="font-size: small;">30 γρ. κάππαρη, ξαρμυρισμένη</span><br /><span style="font-size: small;">2 αυγά, βρασμένα για 3-4 λεπτά ώστε να γίνουν μελάτα</span><br /><span style="font-size: small;">από 1 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη, μαντζουράνα και θυμάρι</span><br /><span style="font-size: small;">1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη</span><br /><span style="font-size: small;">1/4 κουτ. γλυκού μπούκοβο καυτερό</span><br /><span style="font-size: small;">90 ml ελαιόλαδο</span><br /><span style="font-size: small;">αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο χυμός λεμονιού (κατά βούληση)</span></p>
<p style="text-align: justify;"><strong><span style="font-size: small;">Διαδικασία</span></strong></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό, σε μέτρια φωτιά, για περίπου 20-30 λεπτά ή μέχρι να γίνουν. Τις στραγγίζουμε και τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τη ρίγανη, τη μαντζουράνα, το θυμάρι, αλατοπίπερο και το μισό λάδι. Ανακατεύουμε απαλά για να μη λιώσουν οι πατάτες. Παράλληλα, σε μια άλλη κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα βλίτα και τα αλμυρίκια για 4-5 λεπτά (καλό είναι να μην παραμαλακώσουν). Τα σουρώνουμε. Στην ίδια κατσαρόλα, άδεια πλέον, ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το υπόλοιπο λάδι και σοτάρουμε τα χόρτα και το σκόρδο για 1-2 λεπτά, ανακατεύοντας. Αδειάζουμε στο μπολ με τις πατάτες, προσθέτουμε την κάππαρη και ανακατεύουμε απαλά. Βάζουμε τα αυγά από πάνω και τα κόβουμε στη μέση, ώστε να χυθεί ο κρόκος τους στη σαλάτα. Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με το μπούκοβο, περιχύνουμε με λεμόνι και σερβίρουμε.</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;"><span>Κείμενο: </span><span class="inherit">Νένα Ισμυρνόγλου</span></span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;"><span>Φωτογραφία: </span><span class="inherit">Γιώργος Δρακόπουλος</span></span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;"><span class="inherit">www.gastronomos.gr</span></span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;"><span class="inherit">Διαβάστε ακόμα:</span></span></p>
<p style="text-align: justify;"><a href="/Πατάτες%20baby%20στο%20φούρνο" target="_blank"><span style="font-size: small;"><span class="inherit"><span>Πατάτες baby στο φούρνο</span></span></span></a></p>
<p style="text-align: justify;"><a href="https://boro.gr/4050/ftiaxte-kalokairini-patatosalata-me-lachanika" target="_blank"><span style="font-size: small;">Φτιάξτε καλοκαιρινή πατατοσαλάτα με λαχανικά!</span></a></p>

Σχετικά άρθρα