Στριφτή τυρόπιτα

<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;"><span>Ατομική τυρόπιτα στριφτή, για όλες τις ώρες και τις περιστάσεις. Απολαύστε την στο πρωινό, σαν σνακ ή σαν πρώτο πιάτο στο οικογενειακό τραπέζι!</span></span></p>
<p style="text-align: justify;"><strong><span style="font-size: small;">Υλικά Συνταγής</span></strong></p>
<p style="text-align: justify;"><br /><span style="font-size: small;">1 φλ. ελαιόλαδο</span><br /><span style="font-size: small;">750 γραμ. φέτα σε τρίμματα</span><br /><span style="font-size: small;">μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι</span></p>
<p style="text-align: justify;"><strong><span style="font-size: small;">Για το χωριάτικο φύλλο</span></strong><br /><br /><span style="font-size: small;">500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις</span><br /><span style="font-size: small;">1/2 φλ. ελαιόλαδο</span><br /><span style="font-size: small;">1.κ.σ ξίδι</span><br /><span style="font-size: small;">4 κ.σ. ούζο</span><br /><span style="font-size: small;">1 κ.γλ αλάτι</span><br /><span style="font-size: small;">νερό χλιαρό όσο πάρει</span><br /><span style="font-size: small;">περίπου 1/2 ποτήρι</span><br /><span style="font-size: small;">αλεύρι για το άνοιγμα του φύλλου</span><br /><span style="font-size: small;">λίγο λάδι για την πίτα</span></p>
<p style="text-align: justify;"><strong><span style="font-size: small;">Εκτέλεση</span></strong><br /><strong></strong></p>
<p style="text-align: justify;"><strong><span style="font-size: small;">Για το χωριάτικο φύλλο</span></strong></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αλάτι σε μπολ. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τρίβουμε με τα δάχτυλα να βραχεί το αλεύρι. Όσο περισσότερη ώρα αφήσουμε το ελαιόλαδο να ποτίσει το αλεύρι, τόσο πιο ωραίο θα γίνει το φύλλο μας. Κάνουμε λακκούβα στη μέση και προσθέτουμε το ξίδι, το ούζο και λίγο λίγο το νερό ζυμώνοντας συγχρόνως.</span><br /><br /><span style="font-size: small;">Στο τέλος η ζύμη πρέπει να είναι απαλή και εύπλαστη χωρίς να κολλάει στα χέρια. Την καλύπτουμε καλά να μην πετσιάσει και την αφήνουμε να ξεκουραστεί το λιγότερο για 30΄. Όσο πιο πολύ ξεκουράζουμε τη ζύμη, τόσο πιο καλά αναπτύσσεται η γλουτένη (το πλέγμα που δένει τα συστατικά του ζυμαριού και βοηθά στο να ανοίγει καλύτερα το φύλλο).</span><br /><br /><strong><span style="font-size: small;">Για τις ατομικές στριφτές τυρόπιτες</span></strong></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">Χωρίζουμε σε 6 κομμάτια. Ανοίγουμε το κάθε κομμάτι σε λεπτό φύλλο με τον πλάστη. Κάθε φορά που είναι αναγκαίο αλευρώνουμε. Ραντίζουμε όλη την επιφάνεια του φύλλου με ελαιόλαδο. Πασπαλίζουμε τυρί και πιπέρι.</span><br /><br /><span style="font-size: small;">Κόβουμε στη μέση. Τυλίγουμε το μισό φύλλο σε ρολό. Το τυλίγουμε σε σπείρα (σαλιγκάρι) και το βάζουμε στο κέντρο σε λαδωμένο ρηχό μεγάλο ταψί. Κατά τον ίδιο τρόπο ρολάρουμε και τα υπόλοιπα φύλλα βάζοντάς τα γύρω γύρω σαν σαλιγκάρι.</span><br /><br /><span style="font-size: small;">Λαδώνουμε καλά την επιφάνεια τουυς και ψήνουμε στους 180 βαθμούς C  για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν καλά.</span><br /><br /><span style="font-size: small;">Για πιο τραγανό αποτέλεσμα αναποδογυρίζουμε τις ατομικές πίτες πίτα σε άλλο ταψί για να ψηθούν τέλεια και να γίνουν τραγανές σε όλες τις πτυχές τους.</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">ΠΗΓΗ: www.argiro.gr</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">Διαβάστε ακόμα:</span></p>
<p style="text-align: justify;"><a href="https://boro.gr/31890/light-tyropita-me-giaoyrti" target="_blank"><span style="font-size: small;"><span style="color: #b29f64; font-family: 'Open Sans', sans-serif; font-size: 13px; font-style: normal; font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; font-weight: normal; letter-spacing: normal; orphans: 2; text-align: start; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px; text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial; display: inline !important; float: none;">Light τυρόπιτα με γιαούρτι!</span></span></a></p>
<p style="text-align: justify;"><a href="https://boro.gr/105522/tyropitakseskepasth" target="_blank"><span style="color: #b29f64; font-family: 'Open Sans', sans-serif; font-size: 13px; font-style: normal; font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; font-weight: normal; letter-spacing: normal; orphans: 2; text-align: start; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px; text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial; display: inline !important; float: none;">Τυρόπιτα…..ξεσκέπαστη!</span></a></p>
<p style="text-align: justify;"> </p>

Σχετικά άρθρα