Ντομάτες γεμιστές, οι κλασικές

<p style="text-align: justify;"><strong><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Υλικά συνταγής</span></strong><br /><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">    12 ώριμες, σφιχτές ντομάτες</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">    2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">    1/2 φλιτζάνι του τσαγιού μαϊντανός ψιλοκομμένος</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">    1/2 φλιτζάνι του τσαγιού άνηθος ψιλοκομμένος</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">    12 κουταλιές της σούπας ρύζι για γεμιστά</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">    1½ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">    1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">    3 πατάτες χοντροκομμένες</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">    αλάτι, πιπέρι, λίγη ζάχαρη (προαιρετικά)</span><br /><br /><strong><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Εκτέλεση συνταγής</span></strong><br /><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Κόβετε μια ροδέλα από τη μεριά με το κοτσάνι (σαν καπάκι) από τις ντομάτες και με το ειδικό εργαλείο ή με ένα κουτάλι αδειάζετε τη σάρκα τους σε ένα μπολ.</span><br /><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Ζεσταίνετε στο τηγάνι τα 2/3 από το λάδι και σοτάρετε τα κρεμμύδια και το σκορδάκι για 6’-7’ μέχρι να μαραθούν. Κατόπιν ρίχνετε τη σάρκα από τις ντομάτες ψιλοκομμένη, το ρύζι, το μαϊντανό και αλατοπίπερο. Ανακατεύετε για 2’-3’ σε μέτρια φωτιά. Κατεβάζετε απ' τη φωτιά, προσθέτετε στο μείγμα του ρυζιού το δυόσμο και ξανανακατεύετε.</span><br /><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Γεμίζετε τις ντομάτες με το μείγμα του ρυζιού (όχι μέχρι πάνω, γιατί το ρύζι θα διογκωθεί με το ψήσιμο) και τις σκεπάζετε με τα καπάκια τους. Τις τοποθετείτε σε ένα ταψί, τις πασπαλίζετε με λίγη φρυγανιά και αν θέλετε με ελάχιστη ζάχαρη. Συμπληρώνετε τα κενά με πατάτες, περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι και λίγο νερό. Ψήνετε τα γεμιστά στους 180 °C για 1 ώρα.</span><br /><br /><strong><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Συμβουλή</span></strong><br /><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μέρος της ψιλοκομμένης σάρκας από ντομάτες και την υπόλοιπη μαζί με τους χυμούς να την περιχύσετε πάνω από τα γεμιστά πριν τα βάλετε στο φούρνο. Κάνει ωραία σαλτσούλα που ταιριάζει και με τις πατάτες.</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Κέικ με αλεύρι ολικής άλεσης και Στέβια χωρίς ζάχαρη.</span></p>
<p style="text-align: justify;"><br /><span style="font-size: small;">ΠΗΓΗ : www.icookgreek.com</span></p>
<p style="text-align: justify;"><strong><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;"> Διαβάστε ακόμα:</span></strong></p>
<p style="text-align: justify;"><strong><a href="/61829/enallaktika-gemista-me-mpeikon-zampon-kai-tyri" target="_blank"><span style="font-size: small;">Eναλλακτικά γεμιστά με μπέικον , ζαμπόν και τυρί</span></a></strong></p>
<p style="text-align: justify;"><a href="/23673/ftiaxte-gemista-me-thalassina" target="_blank"><strong><span style="font-size: small;">Φτιάξτε γεμιστά με θαλασσινά!</span></strong></a></p>

Σχετικά άρθρα