Κέικ με ροδάκινα και σμέουρα

<p style="text-align: justify;"><strong><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Υλικά</span></strong><br /><strong><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Για το κέικ:</span></strong><br /><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">170 γρ. (1 1/3 φλ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις + έξτρα αλεύρι, για το ταψί</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">1/4 κ.γ. μαγειρική σόδα</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">1 κ.γ. αλάτι </span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">6 κ.σ. (85 γρ) βούτυρο ανάλατο, σε θερμοκρασία δωματίου + έξτρα βούτυρο, για άλειμμα</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">1 φλ. ζάχαρη</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">2 μεγάλα αβγά</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">2/3 φλ. γιαούρτι</span></p>
<p style="text-align: justify;"><strong><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Για την επικάλυψη:</span></strong><br /><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">½ μεγάλο, ώριμο ροδάκινο ή νεκταρίνι, κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">¾ φλ. φρέσκα σμέουρα</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">1 κ.σ. ζάχαρη </span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">1 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Για το κέικ:</span><br /><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Τοποθετούμε μια σχάρα στη μεσαία θέση του φούρνου και προθερμαίνουμε στους 175οC. Βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί  20 εκ για κέικ.</span><br /><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Στρώνουμε τη βάση του ταψιού με μια λαδόκολλα, που έχουμε κόψει έτσι ώστε να εφαρμόζει στο ταψί και αλευρώνουμε τις πλευρές του, τινάσσοντας το αλεύρι που περισσεύει.</span><br /><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατεύουμε με αναδευτήρα το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι, μέχρι να αναμειχθούν καλά.</span><br /><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Mε ένα μίξερ χειρός χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα το βούτυρο και τη ζάχαρη για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να ενοποιηθούν και να γίνει το μείγμα αφράτο.</span><br /><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Ρίχνουμε το ένα αβγό χτυπώντας σε μεσαία ταχύτητα, μέχρι να αναμειχθούν καλά τα υλικά και προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και τη βανίλια μαζί με το δεύτερο αβγό.</span><br /><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Ρίχνουμε το μισό μείγμα από τα στέρεα υλικά και ανακατεύουμε με μια φαρδιά πλαστική σπάτουλα, να ενοποιηθούν.</span><br /><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Προσθέτουμε το γιαούρτι και την υπόλοιπη ποσότητα από το μείγμα των στέρεων υλικών.</span><br /><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί που έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει και απλώνουμε ομοιόμορφα.</span><br /><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Ψήνουμε για 15 λεπτά.</span><br /><br /><strong><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Για την επικάλυψη:</span></strong><br /><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τις φέτες του ροδάκινου, τα σμέουρα, τη ζάχαρη και το αλεύρι.</span><br /><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Με ένα πιρούνι ανακατεύουμε τα υλικά, μέχρι να καλυφθούν καλά τα φρούτα και να σπάσουν ελαφρώς τα σμέουρα.</span><br /><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Αφού το κέικ μας ψηθεί για 15 λεπτά, το βγάζουμε από το φούρνο και απλώνουμε από πάνω ομοιόμορφα τα φρούτα.</span><br /><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Συνεχίζουμε να ψήνουμε για άλλα 25 – 30 λεπτά, μέχρι μία οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή.</span><br /><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Αφαιρούμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά σε σχάρα.</span><br /><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Περνάμε ένα μαχαίρι περιμετρικά στο κέικ μας για να το ξεκολλήσουμε από το τοίχωμα.</span><br /><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Αναποδογυρίζουμε το κέικ για να αφαιρέσουμε το ταψί και το αντικολλητικό χαρτί</span><br /><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Τοποθετούμε ένα πιάτο σερβιρίσματος πάνω από το κέικ μας και το αναποδογυρίζουμε ακόμη μια φορά, ώστε τα φρούτα να βρίσκονται στο επάνω μέρος.</span><br /><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Σερβίρουμε το κέικ ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">     </span><br /><strong><span style="font-size: small;">ΠΗΓΗ: www.dimitrisskarmoutsos.gr</span></strong></p>
<p style="text-align: justify;"><strong><span style="font-size: small;">Διαβάστε ακόμα:</span></strong></p>
<p style="text-align: justify;"><a href="/45452/keik-portokali-me-epikalypsh-sokolatas" target="_blank"><strong><span style="font-size: small;">Κέικ πορτοκάλι με επικάλυψη σοκολάτας</span></strong></a></p>
<p style="text-align: justify;"><a href="/75797/h-apolyth-amartia-legetai-keik-mpanofi" target="_blank"><strong><span style="font-size: small;">Η απόλυτη αμαρτία λέγεται : Κέικ μπανόφι</span></strong></a></p>
<p style="text-align: justify;"> </p>
<p style="text-align: justify;"> </p>

Σχετικά άρθρα