Ο Έρωτας και η Οδύσσεια επί σκηνής

Τις επόμενες ημέρες θα φιλοξενηθούν στους χώρους του φετινού Φεστιβάλ Αθηνών, στην Πειραιώς 260 μια σειρά από ενδιαφέρουσες παραστάσεις, ξεκινώντας από τη σημαντική Κύπρια χορογράφο και χορεύτρια, Λία Χαράκη, που παρουσιάζει σήμερα και αύριο τις χορογραφίες της, “The Shape of Necessity” και “Tune In”, και αντιπροσώπευσε την Κύπρο στη φετινή Μπιενάλε της Βενετίας.

“Ένιωσα πολύ έντονα την ανάγκη να επιστρέψω στην κίνηση και μόνο, γιατί πιο παλιά έκανα έργα στα οποία χρησιμοποιούσα πάρα πολύ το λόγο, το κείμενο, τη φωνή κλπ. Έθεσα το ερώτημα αν η κίνηση και μόνο αυτή, μπορεί να κινητοποιήσει, να ερεθίσει τον συναισθηματικό μας κόσμο. Αυτό ήθελα να πετύχω, να μεταφέρω το μήνυμα χωρίς την ύπαρξη συμβολισμών οι οποίοι μας βάζουν σε μια νοητική διαδικασία. Ήθελα να δω αν η αφαιρετική κίνηση μπορεί να προκαλέσει το συναίσθημα του θεατή” είπε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο η Λία Χαράκη.

Στον πυρήνα της χορογραφίας “The shape of necessity” βρίσκεται ο Έρωτας. Πρόκειται για μία ευρηματική σκηνική σύλληψη γύρω από το αρχετυπικό σύμβολο “άνδρας – γυναίκα

Σχετικά άρθρα