Όσσο

Ο Όσσο ήταν Ινδός πνευματικός δάσκαλος με διεθνή αναγνώριση. Το πραγματικό του όνομα ήταν Τσάντρα Μοχάν Ζαΐν αλλά έγινε γνωστός με το όνομα Μπαγκουάν Σρι Ραζνίς, το οποίο άλλαξε σε Όσσο (Osho) το 1989.

Δίδαξε φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο της Τζαμπαλπούρ πριν ιδρύσει την κοινότητά του στην Πούνα της Ινδίας, που γρήγορα εξελίχθηκε σε παγκόσμιο σημείο συνάντησης για όσους ήθελαν να βιώσουν την εμπειρία του διαλογισμού και της εσωτερικής αναζήτησης.

Θεωρείται πως είναι «ο γκουρού του σεξ»

Η «Sunday Times» τον έχει χαρακτηρίσει ως έναν από τους 1.000 δημιουργούς του 20ου αιώνα, ενώ η εφημερίδα «Sunday Midday» της Ινδίας ως 1 από τους 10 ανθρώπους, που μαζί με τον Γκάντι, τον Νεχρού και τον Βούδα, έχουν αλλάξει το πεπρωμένο της Ινδίας.

Η διδασκαλία του επικεντρώθηκε στη σημασία του διαλογισμού, στην αγάπη, στη δημιουργικότητα και στην ευδαιμονία. Οι απόψεις του για τη σεξουαλικότητα έγιναν αιτία να του κολλήσουν το παρατσούκλι «ο γκουρού του σεξ».

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X