Πώς θα χάσετε λίπος από τα μπούτια σας;

Έχετε κι εσείς λίπος στα μπούτια σας; Οι «γεμάτοι» γοφοί είναι όμορφο πράγμα, που αρέσει σε πολλούς άντρες, αλλά όχι τόσο στις γυναίκες. Για αρχή θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι καμία άσκηση ή φαγητό δεν μπορεί μονομιάς να κάνει το λίπος να εξαφανιστεί, ωστόσο μπορούν να βοηθήσουν.

Θέλετε να μάθετε τα «μαγικά» βήματα που θα σας χαρίσουν αυτό που επιθυμείτε; Διαβάστε τα παρακάτω tips:

Cardio και μάλιστα αρκετό!

Η καύση θερμίδων είναι το κλειδί για τη μείωση του συνολικού σωματικού λίπους και η καρδιαγγειακή άσκηση είναι κατάλληλη γι΄ αυτό. Επιλέξτε δραστηριότητες που καίνε μπόλικες θερμίδες, όπως η ποδηλασία, το τρέξιμο και το σχοινάκι. Το καλό είναι ότι θα χάσετε λίπος και θα γυμνάσετε τα πόδια σας. Εάν πάρετε ζεστά το θέμα, κάνοντας 60λεπτες συνεδρίες 5 φορές την εβδομάδα θα σας βοηθήσει να δείτε διαφορά.

Αναβάσεις

Εάν επιλέξετε να κάνετε διάδρομο στο γυμναστήριο, τότε ρυθμίστε το να έχει κλίση προς τα πάνω. Βρείτε λόφους για τρέξιμο, ανεβοκατεβείτε τις σκάλες του σπιτιού σας ή πάρτε την ανηφόρα με το ποδήλατο. Θα αισθανθείτε με τη μία την αύξηση στους χτύπους της καρδιάς σας, κάτι που είναι καλό για τον στόχο σας. Επίσης, με τις ανηφόρες δεν καίγεται μόνο το λίπος, αλλά γυμνάζονται πολλά άλλα μέρη του σώματος και φυσικά υποχωρούν και τα… μπούτια!

Τόνωση των μυών

Η καρδιαγγειακή άσκηση είναι καλή για να υποχωρήσει το λίπος, αλλά χρειάζεται να σμηλεύσετε και τους μυς του σώματος, ώστε να φαίνονται τα πόδια σας πιο ψηλά και αδύνατα. Ακόμη και στο διαδίκτυο μπορείτε να βρείτε πολλές τέτοιου είδους ασκήσεις.

gunaika-askisi

Ξεκινήστε την ημέρα σας σωστά

Μην παραλείψετε το πρώτο γεύμα της ημέρας, καθώς ενισχύει τον μεταβολισμό σας, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στη μείωση του σωματικού λίπους. Φυσικά, προσπεράστε πρωινά με ζάχαρη και επιλέξτε εκείνα που συνδυάζουν πρωτεΐνη, με καλούς υδατάνθρακες και φυτικές ίνες.

Φάτε σνακ για να αποφύγετε την πείνα

Τρώγοντας κάθε τρεις ώρες θα αποτρέψετε την πείνα, η οποία θα σας οδηγήσει σε υπερφαγία. Για τον λόγο αυτό μεταξύ των γευμάτων επιλέξτε σνακ κάτω από 150 θερμίδες, τα οποία θα σας προσφέρουν ενέργεια.

Κρατήστε ημερολόγιο

Έρευνα διαπίστωσε ότι όσοι κατέγραφαν τα γεύματα τους 6 ημέρες την εβδομάδα έχασαν διπλάσιο βάρος από εκείνους που παρακολουθούσαν μια ημέρα ή καμία. Ακούγεται κουραστικό, αλλά προσπαθήστε να καταγράψετε την ημερήσια πρόσληψη θερμίδων που καταναλώνετε, ώστε να κατανοήσετε καλύτερα το διατροφικό σας προφίλ.

Ενυδατωθείτε

Πιείτε νερό αντί για σόδες, έτοιμους χυμούς φρούτων και γλυκά ποτέ, καθώς συμβάλει στην προσπάθειά σας. Έχει μηδενικές θερμίδες, πολλαπλά οφέλη και σας κρατά ενυδατωμένους.

Με πληροφορίες από popsugar.com, womenshealthmag.com

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Πλήρης δίαιτα για να χάσεις κιλά σε μέση και πόδια!

Πώς να χάσω λίπος από πόδια και γάμπες;

Έχω συσσωρευμένο λίπος σε γλουτούς και μπούτια. Πώς μπορώ να το χάσω;

 

Σχετικά άρθρα