Δάνειο 1,7 δισεκατ. δολαρίων στην Τυνησία από το ΔΝΤ

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) ανακοίνωσε ότι ενέκρινε τη χορήγηση ενός δανείου 1,7 δισεκατ. δολαρίων στην Τυνησία, για να υποστηρίξει την πολιτική μετάβαση στη χώρα αυτή μετά την πτώση του προέδρου Ζιν ελ Αμπιντίν Μπεν Άλι τον Ιανουάριο το 2011.

Το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ, που εκπροσωπεί τα 188 κράτη-μέλη του, έδωσε το πράσινο φως για την χορήγηση της χρηματοοικονομικής αυτής συνδρομής για μια περίοδο δύο ετών, διευκρινίζοντας ότι μια πρώτη δόση του δανείου, ύψους 150,2 εκατ. ευρώ, είναι άμεσα διαθέσιμη προς εκταμίευση.

Ωστόσο, όπως ορίζουν οι πρακτικές του ΔΝΤ, οι επόμενες δόσεις δεν θα εκταμιευθούν εάν η Τύνιδα δεν προχωρήσει στην εφαρμογή ενός προγράμματος μεταρρυθμίσεων που συμφωνήθηκαν για να “σταθεροποιηθεί” η οικονομία της χώρας της βόρειας Αφρικής, ανέφερε ανακοίνωση του Ταμείου.

Μετά την ύφεση που καταγράφηκε το 2011 και την ανάκαμψη του 2012, το ΑΕΠ της Τυνησίας αναμένεται να αναπτυχθεί φέτος με ταχύτερο ρυθμό, που αναμένεται ότι θα φτάσει το 4%, κατά την πρόβλεψη του ΔΝΤ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα