Σαλάτα με κινόα, χαλούμι και σάλτσα πάπρικας

<p style="text-align: justify;"><strong><span style="font-size: small;">Σαλατοφαγητό από τα λίγα! </span></strong><br /><strong></strong></p>
<p style="text-align: justify;"><strong><span style="font-size: small;">Υλικά</span></strong><br /><br /><span style="font-size: small;">    200 γρ. κινόα (τη βρίσκουμε σε ορισμένα παντοπωλεία, ή 200 γρ. κουσκούς)</span><br /><span style="font-size: small;">    500 ml νερό για το βράσιμο της κινόα </span><br /><span style="font-size: small;">    100 ml χυμό λεμονιού</span><br /><span style="font-size: small;">    2 κουτ. γλυκού καπνιστή πάπρικα</span><br /><span style="font-size: small;">    4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο + 1 κουτ. για το τηγάνισμα </span><br /><span style="font-size: small;">    1 κουτ. σούπας μέλι</span><br /><span style="font-size: small;">    300 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση</span><br /><span style="font-size: small;">    1 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκου βασιλικού</span><br /><span style="font-size: small;">    1 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκου δυόσμου (ή από 1 κουτ. γλυκού ξερά)</span><br /><span style="font-size: small;">    500 γρ. χαλούμι</span><br /><br /><strong><span style="font-size: small;">Διαδικασία</span></strong><br /><br /><span style="font-size: small;">Βράζουμε τη κινόα (τη βρίσκουμε σε ορισμένα παντοπωλεία, ή 200 γρ. κουσκούς) σε μέτρια φωτιά, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Αποσύρουμε και σκεπάζουμε με μια πετσέτα. Παράλληλα, σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον χυμό λεμονιού με την καπνιστή πάπρικα, το ελαιόλαδο και το μέλι. Περιχύνουμε με τη μισή σάλτσα την κινόα και την υπόλοιπη την αφήνουμε στην άκρη. Προσθέτουμε στην κινόα τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, το βασιλικό και το δυόσμο (ή από 1 κουτ. γλυκού ξερά) και ανακατεύουμε. Κόβουμε το χαλούμι σε 4 χοντρές φέτες, τις αλείφουμε με 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο (συνολικά) και τηγανίζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, για περίπου 1 – 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Αδειάζουμε τη σαλάτα κινόα σε μπολ, απλώνουμε το χαλούμι, περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα πάπρικας και σερβίρουμε.</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">Συνταγή: Tina Webb<br />Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">ΠΗΓΗ: www.gastronomos.gr</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">Διαβάστε ακόμα:</span></p>
<p style="text-align: justify;"><a href="/130109/threptikh-salata-me-kinoa" target="_blank"><span style="font-size: small;"><span style="color: #b29f64; font-family: 'Open Sans', sans-serif; font-size: 13px; font-style: normal; font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; font-weight: normal; letter-spacing: normal; orphans: 2; text-align: start; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px; text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial; display: inline !important; float: none;">Θρεπτική σαλάτα με κινόα!</span></span></a></p>
<p style="text-align: justify;"><a href="/144881/salata-me-kinoa" target="_blank"><span style="color: #b29f64; font-family: 'Open Sans', sans-serif; font-size: 13px; font-style: normal; font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; font-weight: normal; letter-spacing: normal; orphans: 2; text-align: start; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px; text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial; display: inline !important; float: none;">Σαλάτα με κινόα!</span></a></p>

Σχετικά άρθρα