«Κλείδωσαν» τα μπαράζ, ζωντανή για την πρωτιά

To γκολ του Χριστοδουλόπουλου στο 20ο λεπτό ήταν αυτό που χάρισε στην Ελλάδα τη νίκη στη Λιθουανία με 1-0, με την οποία εξασφαλίζει ουσιαστικά τα μπαράζ, ενώ κρατά ζωντανό το όνειρο για την πρωτιά στον όμιλο.

Οι διεθνείς σαφώς επηρεασμένοι από τον συνθετικό χλοοτάπητα στο γήπεδο, δεν μπόρεσαν να αποδώσουν τα προσδοκώμενα. Ήταν εμφανές ότι αδυνατούσαν να κυκλοφορήσουν τη μπάλα όπως θα ήθελαν και κατάφεραν να δείξουν τα πρώτα σημάδια προσαρμογής στις συνθήκες μετά από πάρα πολλή ώρα. Ανασταλτικός παράγοντας η έντονη κόπωση των παικτών του Σάντος απόρροια της ιδιαιτερότητας του αγωνιστικού χώρου, ειδικά μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα.

Το γκολ

Η εθνική κατάφερε να προηγηθεί στην πρώτη ευκαιρία που δημιούργησε στο παιχνίδι, στο 20ο λεπτό με τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο, όταν ο Χοσέ Χολέμπας έβγαλε θαυμάσια σέντρα στο δεύτερο δοκάρι της εστίας των Λιθουανών και ο διεθνής μεσοεπιθετικός, που κινήθηκε με ταχύτητα στην πλάτη των αμυντικών, με κεφαλιά-δυναμίτη την έστειλε στη δεξιά γωνία του ανήμπορου να αντιδράσει Ζούμπας.

Αυτό ήταν το παρθενικό γκολ του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου με τη φανέλα της Εθνικής Ανδρών στη 10η συμμετοχή του.

Η βαθμολογία

Με τη νίκη αυτή η ομάδα του Φερνάντο Σάντος έφτασε στους 13 βαθμούς με τη Βοσνία να προηγείται με 16 μετά τη νίκη της με 5-0 στη λετονία, ενώ η Σλοβακία που αναδείχτηκε ισόπαλη με σκορ 1-1 στην εκτός έδρας αναμέτρηση με το Λιχτενστάιν, ανέβηκε στους 9 βαθμούς.

Σε 6 αγώνες

1. Βοσνία 16 β.

2. Ελλάδα 13 β.

3. Σλοβακία 9 β.

4. Λιθουανία 5 β.

5. Λετονία 4 β.

6. Λίχτενσταϊν 2β.

Σάντος: “Δείξαμε χαρακτήρα και θέληση

Σχετικά άρθρα