Υπό πλήρη έλεγχο όλα τα μέτωπα των πυρκαγιών στο Ηράκλειο

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκαν οι πυρκαγιές που ξέσπασαν χθες στις Βασιλειές Ηρακλείου, την περιοχή της Βόνης Πεδιάδος και στην Αγία Πελαγία.

Η πρώτη πυρκαγιά είχε ξεσπάσει το απόγευμα κοντά σε κατοικημένη περιοχή στις Βασιλειές και στο σημείο έσπευσαν συνολικά 6 οχήματα με 15 πυροσβέστες ένα πεζοπόρο τμήμα καθώς και μια ομάδα εθελοντών όπου αργά το βράδυ κατόρθωσαν να τη θέσουν υπό έλεγχο.

Εξ άλλου μάχη έδωσαν οι πυροσβέστες, και στην περιοχή της Βόνης για να σβήσουν τη φωτιά που ξέσπασε μακριά από κατοικημένη περιοχή αλλά κοντά στο μοναστήρι της Αγ. Μαρίνας.

Οι δυνάμεις πυρόσβεσης, με 2 οχήματα, 1 υδροφόρα του δήμου και συνολικά 13 πυροσβέστες, επιχείρησαν και απέτρεψαν να φτάσει η φωτιά στο μοναστήρι στις 10 το βράδυ ενώ λίγο αργότερα την έθεσαν υπό πλήρη έλεγχο.

Τέλος, υπό έλεγχο τέθηκε και η πυρκαγιά που ξέσπασε στις 11 περίπου το βράδυ, στην Αγ. Πελαγία Ηρακλείου περιορίζοντας την πριν απειλήσει περιουσίες.

Σε κάθε περιοχή παραμένει και από ένα πυροσβεστικό όχημα υπό το φόβο αναζωπύρωσης ενώ έχουν καταστραφεί δεκάδες στρέμματα γεωργικής, δασικής και χορτολιβαδικής έκτασης .

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα