Παγωτό λεμόνι-δυόσμος

<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">Ένα διαφορετικό, μυρωδάτο παγωτό που θα σας δροσίσει και θα “καθαρίσει” τον ουρανίσκο σας μετά από ένα πλούσιο γεύμα. Αν σας αρέσει το μοχίτο (Mojito), τότε βάζετε μέσα σε κάθε φορμάκι από 1 κουταλιά ρούμι πριν τα βάλετε στην κατάψυξη.</span><br /><br /><strong><span style="font-size: small;">Υλικά για 8 άτομα</span></strong></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">2 φλ. νερό (από μπουκάλι καλύτερα)</span><br /><span style="font-size: small;">1 φλ. ζάχαρη</span><br /><span style="font-size: small;">4 λεμόνια ο χυμός</span><br /><span style="font-size: small;">2 λάιμ (πράσινα λεμόνια ή μοσχολέμονα) ο χυμός + η φλούδα του ενός σε λωρίδες (το πράσινο μέρος μόνο)</span><br /><span style="font-size: small;">1 φλ. φρέσκα φύλλα δυόσμου</span><br /><span style="font-size: small;">8 κουταλιές ρούμι (προαιρετικά)</span><br /><br /><br style="font-size: small;" /><strong><span style="font-size: small;">ΕΚΤΕΛΕΣΗ</span></strong><br /><br /><span style="font-size: small;">Βάζετε το νερό με τη ζάχαρη και τη φλούδα του λεμονιού σε ένα κατσαρολάκι και τα βράζετε ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αφήνετε το μίγμα να κοχλάσει, το βράζετε για 2-3 ακόμη λεπτά και το αποσύρετε από τη φωτιά. Το αφήνετε να κρυώσει και βγάζετε από μέσα τις φλούδες.</span><br /><span style="font-size: small;">Χτυπάτε στο μπλέντερ ή το πολυμίξερ, το σιρόπι με το χυμό των λεμονιών και των λάιμ και τα φύλλα του δυόσμου, μέχρι να ψιλοκοπούν τα φύλλα, χωρίς όμως να τα αφήσετε να λιώσουν σε πουρέ και να πρασινίσει το μίγμα.</span><br /><span style="font-size: small;">Μοιράζετε το μίγμα σε φορμάκια για παγωτό σε ξυλάκι, τα κλείνετε και τα βάζετε στην κατάψυξη. Τα αφήνετε για μια περίπου ώρα στην κατάψυξη, τα βγάζετε και τα ανακατεύετε λίγο με το ξυλαράκι τους ή τα αναποδογυρίζετε (τα φύλλα του δυόσμου θα έχουν συγκεντρωθεί στο πάνω μέρος).</span><br /><span style="font-size: small;">Τα επιστρέφετε στην κατάψυξη και τα αφήνετε να σφίξουν για 6 περίπου ώρες και τα σερβίρετε.</span><br /><span style="font-size: small;">Αν σας αρέσει το μοχίτο (Mojito) σε ξυλαράκι, βάζετε μέσα σε κάθε φορμάκι από 1 κουταλιά ρούμι πριν τα βάλετε στην κατάψυξη. Για να τα ξεφορμάρετε, βουτάτε κάθε φορμάκι σε μια λεκάνη με ζεστό νερό για 2-3 δευτερόλεπτα.</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">ΠΗΓΗ : www.xrysessyntages.com</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">Διαβάστε ακόμα: </span></p>
<p style="text-align: justify;"><a href="/53057/syntages-gia-spitiko-pagwto" target="_blank"><span style="font-size: small;"><span style="color: #b29f64; font-family: 'Open Sans', sans-serif; font-size: 13px; font-style: normal; font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; font-weight: normal; letter-spacing: normal; orphans: 2; text-align: start; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px; text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial; display: inline !important; float: none;">Συνταγές για σπιτικό παγωτό!</span></span></a></p>
<p style="text-align: justify;"><a href="/3969/mathe-na-ftiachneis-spitiko-pagoto-giaourti" target="_blank"><span style="color: #b29f64; font-family: 'Open Sans', sans-serif; font-size: 13px; font-style: normal; font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; font-weight: normal; letter-spacing: normal; orphans: 2; text-align: start; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px; text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial; display: inline !important; float: none;">Μάθε να φτιάχνεις σπιτικό παγωτό γιαούρτι!</span></a></p>
<p style="text-align: justify;"> </p>

Σχετικά άρθρα