Νταϊάνα: Η θλιμμένη πριγκίπισσα που λάτρεψαν οι Βρετανοί- Η απιστία του Καρόλου, η βουλιμία και οι 4 απόπειρες αυτοκτονίας

Ο γάμος της χρονιάς συνεχίζει να απασχολεί όπως είναι φυσικό. Η βασιλική οικογένεια, οι καλεσμένοι και οι εμφανίσεις τους είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Μία όμως παρουσία ήταν αυτή που πραγματικά έλειπε από τον βασιλικό γάμο. Έλειπε τόσο στον πρίγκιπα Χάρι όσο και στην συντριπτική πλειοψηφία των Βρετανών που την λάτρεψαν. Το αγαπητό αυτό πρόσωπο δεν είναι άλλο από την πριγκίπισσα Νταϊάνα. Ίσως το μέλος της βασιλικής οικογένειας που αγαπήθηκε πιο πολύ από οποιοδήποτε άλλο. Η θλιμμένη πριγκίπισσά που ¨έφυγε¨ νωρίς και δεν πρόλαβε να δει τα παιδιά της να μεγαλώνουν και να παντρεύονται.

 

Μπορεί η Λαίδη D να μην ζει αλλά ήταν παρούσα σε αυτό τον γάμο. Ένα κρατημένο στασίδι στην εκκλησία, το δαχτυλίδι της στα χέρια της νύφη της, Μέγκαν, αλλά και η οικογένεια Σπένσερ που έδωσε τον παρόν ήταν εκεί να τη θυμίζει.

Από την οικογένεια της Νταϊάνα εκείνος που ξεχώρισε και συζητήθηκε ήταν ο ανιψιός της, Λούις Φρέντερικ Τζον Σπένσερ, ο οποίος είναι γιος του αδερφού της πριγκίπισσας. Η… γοητεία του 24χρονου που κάποια στιγμή θα πάρει τον τίτλο του κόμη δεν πέρασε απαρατήρητη.


Ο Λούις είναι ένας πολύ όμορφος νεαρός που μοιάζει αρκετά με τα ξαδέλφια του. Η μητέρα του , Βικτόρια Άιτκεν , είναι πρώην μοντέλο ενώ η πανέμορφη αδερφή του, Κίττυ, έχει περπατήσει στις πασαρέλες της Dolce & Gabbana.

 

Μπορεί η «Πριγκίπισσα του λαού», όπως την αποκαλούσαν, να έχει «φύγει» εδώ και χρόνια, όμως ακόμη και σήμερα, περίπου 20 χρόνια μετά, συνεχίζει να «πονοκεφαλιάζει» το Μπάκιγχαμ. Άγνωστες και δυσάρεστες πτυχές της ζωής της Νταϊάνα που κανένας δεν περίμενε να έρθουν στο φως έγιναν γνωστές στο ντοκιμαντέρ που κυκλοφόρησε τον περασμένο Αύγουστο … Η αδικοχαμένη πριγκίπισσα ακούγεται να μιλά για τα άσχημα παιδικά της χρόνια, την εξωσυζυγική σχέση του συζύγου της και διαδόχου του θρόνου, ακόμη και για το πόσο συχνά έκαναν σεξ!

Μια ζωή σαν παραμύθι… ή μήπως όχι;

 

Η Νταϊάνα Σπένσερ γεννιέται την 1η Ιουλίου 1961 στο Σάντριγχαμ και σκορπά χαρά στο (αριστοκρατικό) σπιτικό του Έντουαρτ Τζον Σπένσερ. Το 1975 ο πατέρας της, ακόλουθος της Βρετανικής Αυλής, λαμβάνει τον τίτλο του Κόμη κι εκείνη έγινε γνωστή ως Λαίδη Νταϊάνα Σπένσερ. Όλοι θα την γνώριζαν ως «Lady D».

Οι γονείς της, της είχαν χαρίσει τέσσερα αδέλφια, αλλά όταν η Νταϊάνα ήταν μόλις 7 ετών, πήραν διαζύγιο. Αρχικά πήγε στο Λονδίνο με τη μητέρα της, αλλά λίγο καιρό μετά ήταν ο πατέρας που κέρδισε την επιμέλειά της και επέστρεψε μαζί του στην επαρχία. Αρχικά λαμβάνει κατ’ οίκον μόρφωση από την γκουβερνάντα της και κατόπιν φοιτά σε ιδιωτικό σχολείο θηλέων. Δεν ήταν ιδιαίτερα καλή μαθήτρια, αλλά είχε κλίση στη μουσική και στο πιάνο. Ήταν επίσης εξαιρετική κολυμβήτρια.

 

Σε ηλικία 16 ετών φεύγει από τον πατέρα της και επιστρέφει στο Λονδίνο, όπου και εργάζεται ως νηπιαγωγός. Την ίδια χρονιά γνωρίζεται με τον πρίγκιπα Κάρολο ο οποίος τότε έβγαινε με τη μεγαλύτερη αδερφή της, Σάρα. Όταν η αδελφή της χώρισε μαζί του, οι δύο τους άρχισαν να βρίσκονται και κάποια στιγμή εκείνος της έκανε πρόταση γάμου. Ήταν μόλις 19 ετών κι αυτός σχεδόν 13 χρόνια μεγαλύτερος! Αρραβωνιάζονται στις 24 Φεβρουαρίου του 1981 και λίγο μετά ακολουθεί ο βασιλικός γάμος του αιώνα στον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου, στο Λονδίνο, που περιγράφηκε ως «παραμυθένιος. Και πράγματι τα είχε όλα: πανάκριβα φορέματα και κοσμήματα, πλούσιο στολισμό και σπουδαίους καλεσμένους από ολόκληρο τον κόσμο.

 

Εξωτερικά όλα μοιάζουν υπέροχα αφού ποια δεν θα ζήλευε την τύχη της 20χρονης πριγκίπισσας; Η πραγματικότητα ήταν όμως διαφορετική… Ο Κάρολος διατηρούσε από τα πρώτα χρόνια εξωσυζυγική σχέση με την Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς, την ύπαρξη της οποίας η Νταϊάνα αντιλαμβάνεται και ξεσπάει την οργή της στο φαγητό.

 

Η απόγνωση την οδήγησε στη βουλιμία

Όπως η ίδια είχε διηγηθεί στον Πέτερ Σέτελεν, τον καθηγητή φωνητικής της:
«Η βουλιμία ξεκίνησε την εβδομάδα μετά τον αρραβώνα μας και κράτησε για ολόκληρη την επόμενη δεκαετία. Κάποια στιγμή, ο Κάρολος έβαλε το χέρι του στη μέση μου και είπε: «Είμαστε λιγάκι παχουλοί, έτσι δεν είναι;». Ήταν σαν να πατήθηκε μια σκανδάλη μέσα μου, σε συνδυασμό με όσα είχαν γίνει με την Καμίλα.

Ένιωθα απελπισία, βαθιά απόγνωση. Θυμάμαι την πρώτη φορά που προκάλεσα εμετό στον εαυτό μου ενθουσιάστηκα, επειδή ένιωθα να εκτονώνεται μια ένταση που είχα μέσα μου. Στην πρώτη πρόβα για το νυφικό μου, η μέση μου ήταν 29 ίντσες. Τη μέρα που παντρεύτηκα, είχε μείνει 23 ίντσες. Είχα συρρικνωθεί μέσα σε πέντε μήνες».

 

Δεν μου άρεσα, ντρεπόμουν που δεν μπορούσα να είμαι δυνατή απέναντι στις καταστάσεις” είχε πει η Νταϊάνα. “Ήμουν βουλιμική για χρόνια. Πρόκειται για μια κρυφή, ύπουλη ασθένεια. Σε καταστρέφει και όμως ήταν η φυγή μου”.

Τα παραπάνω αποσπάσματα είναι από κασέτες που έστελνε στον Πέτερ Σέτελεν και ακούγονται στον ντοκιμαντέρ «Diana: In Her Own Words».
Οι πρώτες βουλιμικές κρίσεις σβήνουν το χαμόγελο από τα χείλη της και ζωγραφίζουν τη θλίψη στα γαλάζια μάτια της.

Παρόλα αυτά το ζευγάρι θα παραμείνει μαζί, πάντα υπό το άγρυπνο βλέμμα των μίντια, τα οποία δεν θα την αφήσουν ήσυχη για το υπόλοιπο της ζωής της…

 

Οι απόπειρες αυτοκτονίας

Τέσσερις φορές είχε προσπαθήσει η Νταϊάνα να αυτοκτονήσει. Περιγράφοντας μία τη απόπειρα είχε εξομολογηθεί: «Ήμουν τόσο μελαγχολική που προσπάθησα να κόψω τις φλέβες μου με ξυράφια.
Μάλιστα το 1982 ενώ ήταν τεσσάρων μηνών έγκυος στον πρίγκιπα Γουίλιαμ είχε πέσει από τις σκάλες για να τραβήξει την προσοχή του συζύγου της. Εκείνος αδιάφορος την είχε αποκαλέσει γκρινιάρα και της είχε πει ότι δεν πρόκειται να κάτσει αν την ακούσει.

«Πάντα μου το κάνεις αυτό. Πάω για ιππασία τώρα. Έτσι έπεσα από τις σκάλες. Η Βασίλισσα βγήκε έξω τρομοκρατημένη. Έτρεμε. Είχε φοβηθεί πολύ. Ήξερα ότι δεν θα χάσω το μωρό αν και είχα μελανιάσει αρκετά στο στομάχι. Όταν επέστρεψε, ξέρεις, ήταν απλά απορριπτικός. Συνέχισε για την πόρτα και έφυγε» είχε πει περιγράφοντας το περιστατικό.

 

Η απιστία, η κρίση στον γάμο και το διαζύγιο

 

Θα αποκτήσουν δύο γιους, τον Ουίλλιαμ και τον Χάρι οι οποίοι θα ομορφύνουν τη ζωή της θλιμμένης πριγκίπισσας. Τα σύννεφα όμως στη σχέση του ζευγαριού πυκνώνουν και οι καυγάδες είναι πλέον έντονοι.
«Αρνούμαι να είμαι ο πρίγκιπας χωρίς ερωμένη»

Όταν έθεσε το ζήτημα της απιστίας στον Κάρολο εκείνος της απάντησε κυνικά: «Αρνούμαι να είμαι ο πρίγκιπας της Ουαλίας που δεν είχε ποτέ ερωμένη»…

Απελπισμένη η Νταιάνα έφτασε μέχρι τη βασίλισσα Ελισάβετ για να ζητήσει τη συμβουλή της: «Πήγα λοιπόν σε εκείνη, κλαίγοντας. Την ρώτησα “τι να κάνω; Πες μου. Έρχομαι σε σένα να μου πεις πώς να το χειριστώ”. Και εκείνη μου απάντησε: “Δεν ξέρω τί να κάνεις”. Αυτή ήταν η απάντηση της. Αυτή ήταν η βοήθεια της».

Αναφερόμενη στην ερωτική ζωή με τον Κάρολο είχε εξομολογηθεί: «Ήταν πολύ περίεργο το σεξ μαζί του. Το κάναμε μία φορά το πολύ στις τρεις εβδομάδες. Δεν νομίζω ότι ήταν τυχαίο. Συχνά έβλεπε την ερωμένη του κάθε τρεις εβδομάδες πριν παντρευτούμε». Μάλιστα είχε παραδεχτεί ότι δεν είχαν ερωτική επαφή πολύ πριν λήξει ο γάμος τους.

Τα ταμπλόιντ στήνουν «πάρτι» με την κρίση γάμου και τελικά ο τότε πρωθυπουργός της Αγγλίας, Τζον Μέιτζορ, αναγγέλλει τη διάσταση του πριγκιπικού ζευγαριού. Το διαζύγιο θα εκδοθεί επίσημα το 1996.

 

Ο άντρας της ζωής της

 

Η Νταϊάνα βρίσκει παρηγοριά στο πρόσωπο του καρδιοχειρούργου Χασνάτ Χαν, τον οποίο και θα ερωτευτεί παράφορα. Είχαν σχέση από το 1995 έως το 1997 και μαζί μοιράστηκαν στιγμές απόλυτης εμπιστοσύνης, έρωτα και βαθιάς αγάπης. Ωστόσο ούτε τώρα η τύχη ήταν με το μέρος της Νταϊάνα. Ο άντρας της ζωής, όπως τον αποκάλεσαν μέλη του στενού περιβάλλοντος της «Lady D», καταγόταν από εύπορη οικογένεια του Πακιστάν η οποία δεν ήθελε για νύφη μια χριστιανή, διαζευγμένη και Βρετανίδα γυναίκα.

Από τη μεριά του, ο ίδιος ο Χασνάτ Χαν, αρνιόταν πεισματικά να εγκαταλείψει την καριέρα του στη Βρετανία και να φύγουν μαζί για τις ΗΠΑ όπου η Νταϊάνα ήλπιζε ότι θα μπορούσαν να ζήσουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Ήθελε να αποκτήσει μια κόρη μαζί του κι έκανε ό,τι μπορούσε για να βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό του: μεταμφιεζόταν με περούκες και γυαλιά για να κρυφτεί από τους παπαράτσι, πήγαινε σπίτι του και μια φορά πήδηξε από ένα παράθυρο στο ισόγειο του νοσοκομείου όπου είχε πάει να τον επισκεφτεί. Φυσικά, ο Τύπος άλλο που δεν ήθελε, δημοσιεύοντας πληροφορίες για το παρελθόν του γιατρού, εντοπίζοντας παλιές του σχέσεις και ρωτώντας τες γι’ αυτόν. Ο Χασνάτ δεν άντεχε όλη αυτή τη δημοσιότητα…

 

Οι παπαράτσι μυρίζονται αίμα στη σχέση με τον Ντόντι Αλ Φαγιέντ

Η σχέση κατέρρευσε το καλοκαίρι του 1997 και μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα η Νταϊάνα βρίσκεται στην αγκαλιά του Ντόντι Αλ Φαγιέντ, γιο του ιδιοκτήτη των Harrod’s. Φήμες θέλουν την πριγκίπισσα να προχωρά στη σχέση αυτή μόνο για να κάνει τον Χασνάτ να ζηλέψει.

Τα μίντια που είχαν μυριστεί το «αίμα» έστησαν χορό, σφίγγοντας τον κλοιό γύρω από την πριγκίπισσα. Λίγο αργότερα, το αίμα θα έρεε κυριολεκτικά στην άσφαλτο του Παρισιού…

 

Το μοιραίο ατύχημα

Τα ξημερώματα της 31ης Αυγούστου, η Νταϊάνα και ο Ντόντι Αλ Φαγιέντ, βγαίνουν από το ξενοδοχείο Ριτζ του Παρισιού, αφού έχουν τελειώσει το δείπνο τους. Τρέχοντας για να αποφύγουν τα φλας, επιβιβάζονται σε μια θωρακισμένη μαύρη λιμουζίνα που τους περιμένει. Ο οδηγός Ανρί Πολ αναπτύσσει ταχύτητα για να αποφύγει τους παπαράτσι.

Με ιλιγγιώδη ταχύτητα η Mercedes κατευθύνεται στη σήραγγα Ποντ ντ’ Αλμά. Εκεί ο οδηγός χάνει τον έλεγχο και προσκρούει σε τσιμεντένια κολώνα! Ο ίδιος και ο Αλ Φαγιέντ πεθαίνουν ακαριαία, ενώ ο σωματοφύλακας τραυματίζεται. Η Νταϊάνα αναπνέει ακόμη αλλά είναι σε άθλια κατάσταση. Ψελλίζει «αφήστε με ήσυχη» πριν οι διασώστες την απεγκλωβίσουν και τη μεταφέρουν σε νοσοκομείο. Οι γιατροί δίνουν μάχη για να την κρατήσουν στη ζωή, αλλά μάταια.

 

Η πριγκίπισσα είναι νεκρή, βυθίζοντας στο πένθος τον βρετανικό λαό καθώς είχε αγαπηθεί ιδιαίτερα για τη φιλανθρωπική της δραστηριότητα. Έξω από το παλάτι εκατομμύρια λουλούδια, γράμματα και αφιερώματα έκλεισαν την είσοδο για ημέρες. Χιλιάδες σιωπηλές φιγούρες συνόδευσαν τη σορό της στο αβαείο του Ουέστμινστερ στο Λονδίνο.

Η έρευνα των γαλλικών αρχών, που ολοκληρώθηκε το 1999, έδειξε ότι ο οδηγός ήταν μεθυσμένος και σε συνδυασμό με την υψηλή ταχύτητα έχασε τον έλεγχο. Ο πατέρας του Αλ Φαγιέντ αμφισβητεί από την πρώτη στιγμή αυτή την εκδοχή, υποστηρίζοντας ότι το τροχαίο είχε οργανώσει η ΜΙ6, που συνεργαζόταν με τη βρετανική βασιλική οικογένεια… Μετά από σχετική έρευνα των βρετανικών αρχών που ολοκληρώθηκε το 2008 και συμφώνησε με το γαλλικό πόρισμα, ο Αλ Φαγιέντ ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει τον αγώνα του για χάρη των παιδιών της πριγκίπισσας.

Δείτε επίσης:

Ο γάμος της χρονιάς : Όλο το παρασκήνιο και οι κατηγορίες της οικογένειας της Meghan Markle- Η στήριξη του Χάρι και η εκθαμβωτική τελετή

Καμίλα: H ερωμένη που έγινε δούκισσα της Κορνουάλης – Ο περιπετειώδης έρωτας με τον Κάρολο, η σχέση μίσους με την Νταϊάνα και το σκάνδαλο «CamillaGate»

 

Σχετικά άρθρα