Μαυρομάτικα φασόλια με αλμύρα, ανθότυρο και βασιλικό

<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">Η ιδιαίτερη γεύση του ευκολόβραστου οσπρίου συνδυάζεται μοναδικά με θερινά χόρτα, ζαρζαβατικά και μυρωδικά.</span></p>
<p style="text-align: justify;"><strong><span style="font-size: small;">Υλικά</span></strong><br /><br /><span style="font-size: small;">350 γρ. φασόλια μαυρομάτικα</span><br /><span style="font-size: small;">το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος από 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα</span><br /><span style="font-size: small;">400 γρ. αλμύρα, χοντροκομμένη (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια)</span><br /><span style="font-size: small;">3 – 4 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκου βασιλικού, χοντροκομμένα (αν δεν βρούμε, βάζουμε μαϊντανό ή δυόσμο)</span><br /><span style="font-size: small;">200 γρ. ανθότυρο, σε μέτρια, ακανόνιστα κομμάτια</span><br /><span style="font-size: small;">2 σταγόνες ταμπάσκο (προαιρετικά)</span><br /><span style="font-size: small;">χυμός από 1 μέτριο λεμόνι (ή όσο λεμόνι μάς αρέσει)</span><br /><span style="font-size: small;">120 ml ελαιόλαδο</span><br /><span style="font-size: small;">αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι</span></p>
<p style="text-align: justify;"><strong><span style="font-size: small;">Διαδικασία</span></strong><br /><br /><span style="font-size: small;">Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε τα φασόλια με μπόλικο νερό να τα καλύπτει και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 5 – 6 λεπτά (από τη στιγμή που θα κοχλάσει το νερό). Τα στραγγίζουμε και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με φρέσκο νερό (περίπου 1 – 1½ λίτρο). Τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 20 – 25 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς όμως να διαλυθούν. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν ελαφρώς.</span><br /><br /><span style="font-size: small;">Παράλληλα, σε μια μέτρια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει ζεματίζουμε την αλμύρα για περίπου 3 – 4 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει όσο μας αρέσει (καλό πάντως είναι να μην παραβράσει). Τη μεταφέρουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα μπολ με κρύο νερό (ιδανικά, και με μερικά παγάκια). Την αφήνουμε για περίπου 2 – 3 λεπτά, ώστε να σταματήσει ο βρασμός και να διατηρήσει το ζωηρό πράσινο χρώμα της. Τη στραγγίζουμε καλά και τη μεταφέρουμε σε ένα μπολ.</span><br /><br /><span style="font-size: small;">Προσθέτουμε τα φασόλια, τα κρεμμυδάκια, το βασιλικό, το λάδι, το λεμόνι και το ταμπάσκο, αν βάλουμε, και ανακατεύουμε απαλά.</span><br /><br /><span style="font-size: small;">Μεταφέρουμε σε μια πιατέλα, σκορπίζουμε το ανθότυρο και σερβίρουμε.</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">Συνταγή: Νίκη Χρυσανθίδου</span><br /><span style="font-size: small;">Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος</span><br /><span style="font-size: small;">ΠΗΓΗ: http://www.gastronomos.gr</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">Διαβάστε ακόμα:</span></p>
<p style="text-align: justify;"><a href="/128916/salata-me-mayromatika-fasolia-kai-kapnisth-panseta" target="_blank"><span style="font-size: small;"><span style="color: #b29f64; font-family: 'Open Sans', sans-serif; font-size: 13px; font-style: normal; font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; font-weight: normal; letter-spacing: normal; orphans: 2; text-align: start; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px; text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial; display: inline !important; float: none;">Σαλάτα με μαυρομάτικα φασόλια και καπνιστή πανσέτα!</span></span></a></p>
<p style="text-align: justify;"><a href="/129211/mayromatika-fasolia-me-fresko-kremmydaki-kai-piperies-flwrinhs" target="_blank"><span style="color: #b29f64; font-family: 'Open Sans', sans-serif; font-size: 13px; font-style: normal; font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; font-weight: normal; letter-spacing: normal; orphans: 2; text-align: start; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px; text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial; display: inline !important; float: none;">Μαυρομάτικα φασόλια με φρέσκο κρεμμυδάκι και πιπεριές Φλωρίνης!</span></a></p>
<p style="text-align: justify;"> </p>

Σχετικά άρθρα