Κοφτό μακαρονάκι με καλαμπόκι και τόνο Αλοννήσου

<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Σε μισή ώρα τρώμε δροσερή μακαρονοσαλάτα με τόνο.</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Υλικά</span><br /><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">400 γρ. κοφτό μακαρονάκι</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">200 γρ. τόνος κατά προτίμηση Αλοννήσου σε νερό, καλά στραγγισμένος (είναι εκλεκτό προϊόν, με γεύση που υπερτερεί σε σχέση με τους τόνους Ατλαντικού, και το βρίσκουμε συσκευασμένο σε γυάλινα βαζάκια σε παντοπωλεία και deli)</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">2 φρέσκα καλαμπόκια (ή 200 γρ. κατεψυγμένα, κατά προτίμηση βιολογικά)</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">1/2 φινόκιο, κομμένο σε μικρούς κύβους 2 εκ.</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">1/2 κρεμμύδι λευκό ξερό, σε λεπτές φέτες</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">1/4 κουτ. γλυκού αλάτι</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη άχνη</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">60 γρ. μαγιονέζα</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">120 γρ. γιαούρτι αγελάδος, στραγγιστό</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">1/4 μάτσο άνηθος, ψιλοκομμένος, χωρίς τα χοντρά κοτσάνια</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">1/2 πιπεριά καυτερή κέρατο, ψιλοκομμένη (προαιρετικά)</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο αφρίνα αλατιού (φυσικό, ανεπεξέργαστο άνθος αλατιού, το οποίο συλλέγεται με το χέρι – στην αγορά κυκλοφορεί αφρίνα από το Μεσολόγγι, σε παντοπωλεία και μεγάλα σούπερ μάρκετ)</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">πιπέρι φρεσκοτριμμένο</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Διαδικασία</span><br /><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Βράζουμε το ζυμαρικό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, το σουρώνουμε και το ραντίζουμε με το ελαιόλαδο. Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε το καλαμπόκι για περίπου 10 – 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Το στραγγίζουμε και βγάζουμε τα σπόρια του. Σε ένα μεγάλο μπολ ή σαλατιέρα ρίχνουμε το γιαούρτι και τη μαγιονέζα και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε.</span><br /><br /><br /></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Συνταγή: Σωτήρης Κοντιζάς<br />Φωτογραφία: Jessica Morfis</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">ΠΗΓΗ: http://www.gastronomos.gr</span></p>
<p style="text-align: justify;"><a href="/29897/makaronia-me-tono" target="_blank"><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;"><span style="color: #b29f64; font-family: 'Open Sans', sans-serif; font-size: 13px; font-style: normal; font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; font-weight: normal; letter-spacing: normal; orphans: 2; text-align: start; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px; text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial; display: inline !important; float: none;">Μακαρόνια με τόνο</span></span></a></p>
<p style="text-align: justify;"><a href="/82116/makaronia-farfales-me-tono" target="_blank"><span style="color: #b29f64; font-family: 'Open Sans', sans-serif; font-size: 13px; font-style: normal; font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; font-weight: normal; letter-spacing: normal; orphans: 2; text-align: start; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px; text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial; display: inline !important; float: none;">Μακαρόνια φαρφάλες με τόνο!</span></a></p>

Σχετικά άρθρα