Λιαστοί ντοματοκεφτέδες

<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">Στην Κίμωλο οι ντοματοκεφτέδες γίνονται με ντομάτες λιαστές. Μεζές της λιτότητας και της ανάγκης. Μαγειρεύει η Βάσω Ράμφου.</span><br /><span style="font-size: small;">Υλικά</span><br /><br /><span style="font-size: small;">250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις</span><br /><span style="font-size: small;">1 ξερό κρεμμύδι μεγάλο, σε μέτρια καρέ</span><br /><span style="font-size: small;">2 φλιτζ. τσαγιού λιαστές ντομάτες, καλά στραγγισμένες και ψιλοκομμένες</span><br /><span style="font-size: small;">1 φλιτζ. τσαγιού κάππαρη, ξαρμυρισμένη και καλά στραγγισμένη</span><br /><span style="font-size: small;">φρεσκοτριμμένο πιπέρι</span><br /><span style="font-size: small;">1 κουτ. γλυκού δυόσμος ξερός, τριμμένος</span><br /><span style="font-size: small;">ελαιόλαδο για το τηγάνισμα</span><br /><span style="font-size: small;">Διαδικασία</span><br /><br /><span style="font-size: small;">Ανακατεύουμε σε ένα βαθύ μπολ όλα τα υλικά. Ρίχνουμε σταδιακά τόσο νερό, συνεχίζοντας το ανακάτεμα, ώστε να σχηματίσουμε έναν πηχτό χυλό. Αφήνουμε το μείγμα να «ξεκουραστεί» για 30 λεπτά.</span><br /><br /><span style="font-size: small;">Ρίχνουμε σε ένα τηγάνι τόσο ελαιόλαδο ώστε να καλύψει τα 2/3 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε κουταλιά-κουταλιά από το μείγμα και τηγανίζουμε για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.</span><br /><br /><span style="font-size: small;">Βγάζουμε τους ντοματοκεφτέδες με τρυπητή κουτάλα και τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί, να στραγγίξουν το περιττό λάδι.</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;"><span style="font-size: small;">Επιμέλεια: Γαστρονόμος</span><br /><span style="font-size: small;">Φωτογραφία: Χριστίνα Γεωργιάδου</span></span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;">ΠΗΓΗ: http://www.gastronomos.gr</span></p>
<p style="text-align: justify;"><a href="/173171/kalokairinh-salata-zymarikwn-me-liasth-ntomata" target="_blank"><span style="font-size: small;"><span style="color: #b29f64; font-family: 'Open Sans', sans-serif; font-size: 13px; font-style: normal; font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; font-weight: normal; letter-spacing: normal; orphans: 2; text-align: start; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px; text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial; display: inline !important; float: none;">Καλοκαιρινή σαλάτα ζυμαρικών με λιαστή ντομάτα</span></span></a></p>
<p style="text-align: justify;"><a href="/134234/ntomatokeftedes-apo-liasth-ntomata" target="_blank"><span style="font-size: small;"><span style="color: #b29f64; font-family: 'Open Sans', sans-serif; font-size: 13px; font-style: normal; font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; font-weight: normal; letter-spacing: normal; orphans: 2; text-align: start; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px; text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial; display: inline !important; float: none;"><span style="color: #b29f64; font-family: 'Open Sans', sans-serif; font-size: 13px; font-style: normal; font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; font-weight: normal; letter-spacing: normal; orphans: 2; text-align: start; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px; text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial; display: inline !important; float: none;">Ντοματοκεφτέδες από Λιαστή Ντομάτα!</span></span></span></a></p>

Σχετικά άρθρα