Γλυκολέμονο ψυγείου

<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Όταν μιλάμε για γλυκό ψυγείου με γέυση και άρωμα λεμόνι, τότε μιλάμε γι' αυτό το γλυκό! Φτιάξτε το οπωσδήποτε και εισπράξτε συγχαρητήρια.</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Υλικά Συνταγής</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Για τη βάση</span><br /><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">150 γραμ. βούτυρο</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">200 γραμ. ζάχαρη</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">3 μεγάλα αυγά</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">100 γραμ.+50 γραμ. κρέμα λεμόνι</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">200 γραμ. γιαούρτι</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">ξύσμα από 1 γλυκολέμονο ή λάιμ</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">250 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Για την επικάλυψη</span><br /><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">1 κουτί φυτική σαντιγί (κονσέρβα) κρύα</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">400 γραμ. ζαχαρούχο (1 κουτί)</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">100 γραμ. κρέμα λεμόνι</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">γλασαρισμένες φέτες γλυκολέμονο ή λάιμ για γαρνίρισμα</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Εκτέλεση</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Για το γλυκολέμονο ψυγείου, βουτυρώνουμε μικρό τετράγωνο πυρέξ και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ºC αντιστάσεις ή 160ºC στον αέρα.</span><br /><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη να αφρατέψει για 3′. Ένα ένα ρίχνουμε τα αβγά να τα πίνει το μείγμα.</span><br /><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Προσθέτουμε τα 50 γραμ. (4 κουταλιές) κρέμα λεμόνι, το ξύσμα λεμόνι και το γιαούρτι. Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι και απαλά αναδιπλώνουμε το μείγμα με σπάτουλα. Αδειάζουμε στο βουτυρωμένο πυρέξ. Ψήνουμε για περίπου 40′ να ροδίσει να φουσκώσει και να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα.</span><br /><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο, όπως είναι καυτό, το περιχύνουμε με την υπόλοιπη (100 γραμ. ) κρέμα λεμόνι.</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Αφήνουμε να κρυώσει τελείως. Παγώνουμε στο ψυγείο.</span><br /><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Για την επικάλυψη</span><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Χτυπάμε με μίξερ χειρός την φυτική σαντιγί να αφρατέψει καλά. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο και τα χτυπάμε μαζί για 6-7′. Προσθέτουμε την κρέμα λεμόνι. Αδειάζουμε την κρέμα στο σιροπιασμένο παντεσπάνι στο ταψί.</span><br /><br /><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Παγώνουμε το γλυκό να σφίξει η κρέμα και να σταθεροποιηθεί. Γαρνίρουμε με γλυκό κουταλιού λεμόνι και ξύσμα ή γλασαρισμένες φέτες λάιμ και λεμόνι.</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">ΠΗΓΗ: http://www.argiro.gr</span></p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;">Διαβάστε ακόμα:</span></p>
<p style="text-align: justify;"><a href="/76962/3-syntages-gia-glyka-psygeioy-se-5-lepta" target="_blank"><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;"><span style="color: #b29f64; font-family: 'Open Sans', sans-serif; font-size: 13px; font-style: normal; font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; font-weight: normal; letter-spacing: normal; orphans: 2; text-align: start; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px; text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial; display: inline !important; float: none;">3 συνταγές για γλυκά ψυγείου σε 5 λεπτά</span></span></a></p>
<p style="text-align: justify;"> </p>
<p style="text-align: justify;"><span style="font-size: small; font-family: verdana,geneva;"><br /></span></p>

Σχετικά άρθρα