Το φυσικό μαύρισμα είναι ο εχθρός του δέρματος

Το ηλιοκαμένο δέρμα είναι βέβαια γοητευτικό, σέξι και εντυπωσιακό. Όταν φτάνει το καλοκαίρι, άντρες και γυναίκες, περνούν ατέλειωτες ώρες στην παραλία κάνοντας ηλιοθεραπεία, για να αποκτήσουν το πολυπόθητο χρυσό – μπρονζέ χρώμα. Πολλές γυναίκες, ειδικά νεαρής ηλικίας, αποφεύγουν να φοράνε αντηλιακό ή χρησιμοποιούν προϊόντα με ελάχιστο δείκτη προστασίας που επιταχύνουν το φυσικό μαύρισμα.

Τα τελευταία χρόνια, πολλές εταιρείες καλλυντικών, αισθητικοί, δερματολόγοι και πλαστικοί χειρουργοί ενημερώνουν τον κόσμο για τις αρνητικές επιδράσεις του ήλιου στο δέρμα, ειδικά σε μικρά παιδιά και νεαρές ηλικίες. Όπως είναι γνωστό, τα ηλιακά εγκαύματα μέχρι την νεαρή ηλικία του ανθρώπου είναι αυτά που μπορούν να προκαλέσουν μέχρι και καρκίνο του δέρματος στην ενήλικη ζωή.

Είναι λοιπόν σημαντικό να γνωρίζουμε όλοι τους κινδύνους που εγκυμονεί ο ήλιος που τόσο αγαπάμε και δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς αυτόν, ειδικά στη χώρα μας. Σίγουρα ο ήλιος συμβάλλει θετικά στη ζωή μας, όταν όμως μιλάμε για άμεση επαφή με το δέρμα μας θέλει προσοχή και μεγάλη προστασία.

Παίρνοντας το καλό παράδειγμα από πολλές διάσημες γυναίκες όλου του κόσμου, οι οποίες αποφεύγουν κάθε άμεση επαφή με τον ήλιο για να διατηρήσουν το δέρμα τους νεανικό και υγιές, θα πρέπει να κάνουμε το ίδιο.

Γι’ αυτό…:

• Μην αμελείτε να χρησιμοποιείτε το αντηλιακό σας καθημερινά σε πρόσωπο, λαιμό, ντεκολτέ, στο πάνω μέρος των παλαμών και σε σημεία του σώματος που είναι γυμνά.

• Να το ανανεώνετε ανά διαστήματα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

• Στη θάλασσα ή στην πόλη να φοράτε ένα καπέλο για επιπλέον προστασία.

• Να δροσίζετε το δέρμα σας στη θάλασσα ή στην πόλη με ειδικά δροσιστικά σπρέι.

• Μετά το κολύμπι να ανανεώνετε το αντηλιακό σας.

• Ειδικά για τα μικρά παιδιά να επιλέγετε καλά αντηλιακά, κατάλληλα για παιδιά και με υψηλούς δείκτες προστασίας.

• Να φοράτε καπέλα και στα μικρά παιδιά. Οι μαμάδες γνωρίζουν ότι αυτό καμιά φορά είναι δύσκολο, γι’ αυτό μπορείτε να προμηθευτείτε μικρές ομπρέλες ή παιδικές σκηνές για την παραλία.

Πηγή:jenny.gr

Σχετικά άρθρα